18:58 15.02.2020

Необхідно посилити тиск на Росію, а також на Францію і Німеччину, щоб "нормандська четвірка" зустрілася знову

2 хв читати
Необхідно посилити тиск на Росію, а також на Францію і Німеччину, щоб "нормандська четвірка" зустрілася знову

Необхідно посилити тиск на Росію, а також на Францію і Німеччину, щоб "нормандська четвірка" зустрілася знову і домовилася про умови для чесних виборів на Донбасі, вважає міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак.

"Найбільш чутливою і важливою річчю є створення умов, необхідних для проведення вільних і чесних виборів на Донбасі. Я не бачу жодного прогресу. Треба посилити тиск на Росію, а також на Францію і Німеччину, щоб переконатися в тому, що "нормандська четвірка" зустрінеться знову. У нас будуть чіткі зобов'язання створити умови для цих виборів, "щоб вони були такими, що заслуговують довіри", - сказав він, під час виступу на українському ланчі в рамках Мюнхенської конференції з безпеки в суботу.

Також він сказав, що зараз настав час для міжнародного співтовариства допомогти Україні в реформуванні.

"Ми знаємо, що відбувається з реформами. Загалом, люди виступають за реформи поки вони їх не стосуються. Вони сподіваються, що хтось інший буде реформувати, а не вони. Але чим реальнішими є реформи, тим більше люди відчуватимуть негативний вплив реформ. І потім вони почнуть запитувати, чи варто це того, чи правильний це шлях. І цей час для нас, міжнародної спільноти, друзів України, виступити і допомогти президенту і його команді сказати: це правильний шлях, вам треба пройти через це, якщо ви хочете кращого життя", - пояснив Лайчак.

На його думку, обмін ув'язненими, реконструкція моста в Станиці Луганській, погодження на формулу Штайнмаєра - це правильні кроки, однак міжнародне співтовариство не підтримало їх належним чином.

"І те саме стосується миру. Речі, які були зроблені - не тільки обмін ув'язненими, але і реконструкція моста в Станиці Луганській, погодження на формулу Штайнмаєра - дуже мужні і дуже правильні. Але була сильна критика президента і я не чув сильного голосу від міжнародної спільноти, яка б сказала, що це шлях уперед, правильні речі", - сказав міністр.

Організатором Українського ланчу в рамках Мюнхенської конференції з безпеки є Фонд Віктора Пінчука та "Ялтинська Європейська стратегія".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА