21:25 15.02.2020

Порошенко в Мюнхені: Відсутність у нинішньої влади стратегії стосовно Донбасу означає, що альтернативи Мінським домовленостям немає

2 хв читати
Порошенко в Мюнхені: Відсутність у нинішньої влади стратегії стосовно Донбасу означає, що альтернативи Мінським домовленостям немає

П'ятий президент України (2014-19), лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко на Мюнхенській конференції з безпеки заявив, що відсутність стратегічних ідей в команді Зеленського щодо завершення російської агресії на Донбасі доводить, що альтернативи Мінському процесу немає, повідомили в прес-службі партії.

"Відсутність ініціатив, відсутність стратегії як щодо внутрішнього законодавства, так і щодо зовнішніх позицій означає, що альтернативи Мінську не існує. Альтернативи закону про деокупацію Донбасу не існує. І в цих умовах доводиться обмежуватися тактичними речами", - заявив Порошенко під час інтерв'ю журналістам.

П'ятий президент України зазначив, що Мюнхенська конференція з безпеки - це впливовий щорічний майданчик, де світові лідери обговорюють стратегію розвитку глобальної безпеки на наступний період. "Саме тому так важливо не просто утримувати українське питання в порядку денному, але й активно пропонувати нові ідеї та ініціативи", - підкреслив Порошенко.

"Графік зустрічей був досить насичений. Це не просто бажання охопити якомога більше коло, а це наполеглива і кропітка робота із захисту українських інтересів. Мюнхенська конференція з безпеки - це найкращий у світі стратегічний майданчик, де озвучуються ті ініціативи, ті стратегії, які матимуть місце протягом всього 20-го року", - зазначив Порошенко.

Він нагадав, що під час своєї президентської каденції саме в Мюнхені обговорювалися і санкції проти Росії, і Мінські угоди і закон про деокупацію Донбасу.

"Щорічно Україна виходила з тими чи іншими стратегічними ініціативами. На жаль, цього року ми мали, за словами президента, лише тактичні речі, іноді хаотичні, іноді суперечливі. Але для нас важливо, щоб на цих майданчиках ми намагалися продемонструвати єдність української позиції. Саме тому ми намагалися це провести в рамках двосторонніх консультацій", - зазначив Порошенко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА