20:28 16.02.2020

Трампу не потрібна війна перед президентськими виборами, вважає Рухані

2 хв читати
Трампу не потрібна війна перед президентськими виборами, вважає Рухані

Президенту США Дональду Трампу не вигідно, щоб його країна вступала у війну напередодні президентських виборів 2020 року, оскільки участь США в збройному конфлікті ускладнить шанси Трампа на переобрання, заявив у неділю президент Ірану Хасан Рухані.

"Ми виступаємо проти війни. Я думаю, американці теж не прагнуть воювати. Такі сигнали ми поки отримували, тому що американці знають, що погано для них. Зокрема, Трамп хоче домогтись успіхів на виборах ... і він знає, що війна скоротить його шанси", - сказав Рухані в ході телевізійної прес-конференції.

Він також прокоментував матеріал американської газети The New York Times, щодо проведення ОАЕ секретних переговорів з Іраном з метою стабілізувати регіональну ситуацію.

"Щодо того, чи вели або ведемо ми переговори з ОАЕ чи ні, то наскільки я пам'ятаю, вони ніколи і не переривалися", - сказав Рухані, уточнивши, що Тегеран і Абу Дабі підтримують діалог одразу на декількох рівнях.

За словами президента, можлива війна в регіоні нашкодила б Ірану, ОАЕ, Бахрейну, Катару, Кувейту і всім іншим країнам. Тому, пояснив президент, не тільки ОАЕ, а й деякі інші країни застерігали США від розв'язання війни.

Раніше цього тижня The New York Times повідомляла з посиланням на неназваних представників влади США та інших західних країн, що у вересні 2019 року представники ОАЕ і Ірану проводили в Абу-Дабі секретні переговори, метою яких була стабілізація регіональної обстановки.

Однак зустріч представників ОАЕ і Ірану, що відбулася без повідомлення Вашингтона, викликала занепокоєння США, тим більше, як уточнює газета, уряд ОАЕ вважався міцним союзником США, який дотримувався агресивного підходу щодо Тегерана. В результаті Рада безпеки США зібралась на нараду для обговорення цих подій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА