18:51 17.02.2020

У Дніпрі затримали злочинне угрупування, яке скоїло смертельну ДТП і підозрюване в серії особливо тяжких злочинів - поліція

2 хв читати
У Дніпрі затримали злочинне угрупування, яке скоїло смертельну ДТП і підозрюване в серії особливо тяжких злочинів - поліція

У м. Дніпрі правоохоронці затримали членів злочинного угрупування, які вчинили 16 лютого викраденим автомобілем наїзд на трьох осіб, одна з яких загинула на місці, повідомляє прес-служба Національної поліції.

"З’ясувалося, що злочинне угрупування складалося з шести осіб. 16 лютого члени групи викрали 30-річного чоловіка та під погрозою зброї вимагали у нього 20 тис. доларів. На перехресті потерпілий помітив автомобіль патрульної поліції та почав кричати про допомогу. Під час переслідування автомобіль зі зловмисниками затримали на місці дорожньо-транспортної пригоди", - розповів заступник начальника ГУНП у Дніпропетровській області Тарас Воліков на брифінгу в понеділок.

У поліції встановили, що 54-річний лідер групи в листопаді 2019 року вийшов із місць позбавлення волі й організував злочинне угруповання. Так, двох членів зазначеного угрупування затримали на місці смертельної ДТП.

"Цієї ж ночі співробітники поліції за силової підтримки спецпризначенців КОРД затримали ще чотирьох членів групи. Під час обшуків за місцем їх проживання поліцейські вилучили арсенал вогнепальної зброї", - зазначили в поліції.

Наразі шістьох чоловіків затримано в порядку ст.208 КПК України. Вирішується питання про оголошення їм підозри за чотирма статтями Кримінального кодексу України - ч.2 ст.146, ч.2 ст.286, ч.2 ст.289 та ч.4 ст.187. Також після проведення судових експертиз зброї буде відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України.

Окрім того, під час розслідування буде встановлено причетність затриманих до інших тяжких злочинів, скоєних на території Дніпропетровської області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА