20:32 17.02.2020

У Дніпрі чиновники привласнили майже 7 млн грн бюджетних коштів, виділених на ремонт школи

1 хв читати
У Дніпрі чиновники привласнили майже 7 млн грн бюджетних коштів, виділених на ремонт школи

Співробітники Служби безпеки України викрили в м. Дніпрі механізм привласнення бюджетних коштів посадовими особами органу місцевого самоврядування під час капітального ремонту комунального закладу, повідомляє прес-центр СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що протягом 2018 - 2019 років один з департаментів органу місцевого самоврядування Дніпропетровщини провів низку публічних тендерних закупівель з капітального ремонту будівель та благоустрою прилеглої території навчального закладу на загальну суму 49 мільйонів гривень. За версією слідства, перемогу на тендері штучно отримали афілійовані з чиновниками фірми", - зазначено в повідомленні.

Так, під час реконструкції об'єкта підрядники в звітній документації свідомо дублювали частину виконаних робіт. За попередніми оцінками фахівців, махінація дала змогу присвоїти майже 7 млн грн бюджетних коштів, які в подальшому було виведено через фірми-прокладки в тіньовий обіг.

Під час обшуків правоохоронці вилучили тендерну документацію, підписані акти виконаних робіт, платіжні доручення та іншу документацію, що свідчить про проведення незаконної оборудки.

У рамках розпочатого кримінального провадження за ст.191 Кримінального кодексу України здійснюються відповідні експертизи для повідомлення про підозру особам, причетним до протиправної схеми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА