08:46 18.02.2020

Глави Міноборони Південної Кореї і США обговорять у Вашингтоні спільну оборонну позицію

1 хв читати
Глави Міноборони Південної Кореї і США обговорять у Вашингтоні спільну оборонну позицію

Міністр оборони Південної Кореї Чон Ген Ду відвідає Вашингтон з шестиденним візитом і обговорить з шефом Пентагону Марком Есперо ситуацію з безпекою на Корейському півострові та інші невирішені питання, повідомило у вівторок Міноборони РК.

Чон Ген Ду вилетить в США в неділю, це буде його першим візитом до Сполучених Штатів після того, як Еспер вступив на посаду в липні минулого року.

"Будуть обговорюватися всі важливі питання, щодо відносин у сфері оборони, очевидно, одним із них буде питання про розподіл витрат двох країн на оборону" - сказав журналістам представник міністерства.

Обидві країни неодноразово обговорювали цю проблему, але досі не дійшли згоди на тлі вимоги Вашингтона про різке збільшення частки Сеула.

Важливою частиною обговорення стане ситуація із гарантуванням безпеки Корейського півострова, а також питання щодо проведення спільних військових навчань поблизу півострова, повідомило Міноборони Південної Кореї.

Воно зазначило, що союзники планують навесні поточного року провести спільні навчання в узгодженому порядку, щоб "підтримати дипломатичні зусилля з денуклеаризації Північної Кореї".

"Поїздка дозволить продемонструвати непорушний союз між Південною Кореєю і США і їх тверду спільну оборонну позицію", - сказав представник відомства.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА