11:34 18.02.2020

Велика Британія має намір евакуювати співвітчизників із лайнера Diamond Prinсess

2 хв читати
Велика Британія має намір евакуювати співвітчизників із лайнера Diamond Prinсess

Влада Великої Британії вслід за іншими країнами вирішила організувати рейс для вивезення співвітчизників із круїзного лайнера Diamond Prinсess, що перебуває на карантині в порту Йокогами через поширення коронавірусу.

"З огляду на сформовані на борту умови, ми працюємо над організацією рейсу для вивезення на батьківщину британських підданих якнайскоріше", - заявив у вівторок офіційний представник британського МЗС.

"Наші співробітники контактують зі співвітчизниками на борту, щоб зробити необхідні приготування. Закликаємо тих, хто ще не відповів, зв'язатися з нами негайно", - зазначив представник Форин-офісу.

Раніше повідомлялося, що двома літаками військово-транспортної авіації з Йокогами на батьківщину було доставлено 328 громадян США.

Південна Корея направляє до Японії літак ВПС, що входить до складу президентського авіапарку, для евакуації п'яти своїх громадян, які перебувають на борту Diamond Princess. Всього на лайнері з моменту спалаху коронавірусу перебувають 14 громадян Республіки Корея, але лише п'ятеро з них виявили бажання повернутися на батьківщину, інші відмовилися з різних причин. Усіх прибулих буде поміщено на карантин на 14 днів.

Зафрахтований урядом Канади літак також перебуває на шляху до Японії, повідомляють місцеві ЗМІ з посиланнями на МЗС країни.

Міністр охорони здоров'я Японії Като Кацунобу у вівторок повідомив журналістам, що влада ухвалила рішення відпустити решту пасажирів 19 і 20 лютого.

За даними телеканалу NHK, загальна кількість хворих на круїзному лайнері становить більш як 450 осіб. На момент виявлення перших випадків захворювання на борту перебували майже 3,7 тис. пасажирів і членів екіпажу.

Лайнер Diamond Princess 20 січня відправився з японського міста Йокогами в двотижневий круїз за маршрутом Каґосіма - Гонконг - Окінава, який мав завершитися 4 лютого. Однак з'ясувалося, що один із пасажирів, який зійшов на берег у Гонконзі, був заражений коронавірусом. 3 лютого круїзне судно залишилося на рейді в порту Йокогами для проведення перевірки всіх пасажирів. Міністерство охорони здоров'я Японії вимагало залишити лайнер на 14-денний карантин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА