13:36 18.02.2020

Бойовики вже 13 разів прицільно обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі від початку доби, зокрема з мінометів і танків - Міноборони

2 хв читати
Бойовики вже 13 разів прицільно обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі від початку доби, зокрема з мінометів і танків - Міноборони

Від початку доби вівторка, 18 лютого, бойовики здійснили 13 прицільних обстрілів позицій Збройних сил України на Донбасі, при цьому регулярно застосовуючи заборонені Мінськими домовленостями міномети і танки, повідомляє Міністерство оборони України.

"Сьогодні, 18 лютого, обстановка на лінії бойового зіткнення різко загострилася. Загалом від початку поточної доби російсько-окупаційні війська, за наявною на цей час інформацією, здійснили вже 13 прицільних обстрілів позицій українських героїв, при цьому ворог активно застосовував міномети й танки з напрямку окупованих ним н. п. Голубівське та Сентянівка", - зазначив речник Міноборони України Дмитро Гуцуляк на брифінгу в Києві у вівторок удень.

Він повідомив подробицю ранкового бойового зіткнення в Луганській області, внаслідок якого один український військовослужбовець був убитий, а ще п'ять - постраждали.

"Зранку збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів об'єднаних сил поблизу н. п. Новотошківське, Оріхове, Кримське та Хутір Вільний. За наявною інформацією, з близько 5:30 до 10:00 російсько-окупаційні війська випустили близько 70 мін 120-го та 82-го калібрів, здійснили 30 пострілів з танка, активно застосовували гранатомети різних систем та стрілецьке озброєння", - розповів Гуцуляк.

Він зазначив, що під вогневим прикриттям бойовики перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування.

"Підрозділи об'єднаних сил, які оборонялися, дали адекватну відповідь збройним формуванням Російської Федерації, завдавши вогневого ураження з метою придушення ворожої збройної активності. За даними штабу ООС, наші захисники утримали повний контроль над ситуацією. У ворога є загиблі та поранені. Противник близько 10:00 запросив режим тиші", - сказав Гуцуляк.

"Окрім цього, розповів він, українські військові зафіксували ведення вогню бойовиками в районах Золотого-4 та Луганського, де окупанти здійснювали непоодинокі обстріли наших позицій переважно з гранатометів різних систем, а також стрілецького озброєння. Також по оборонцям Луганського окупанти випустили декілька мін калібру 82 мм з напрямку від н. п. Логвинове. У районі міста Попасної окупанти застосували міномети 120-го калібру", - додав представник Міноборони.

Водночас він ще раз наголосив, що позиції українських військових не втрачено і в готовності до застосування перебувають підрозділи резерву зі складу об'єднаних сил.

"На превеликий жаль, сьогодні Україна знову зазнала непоправної втрати. Під час штурмових дій противника та внаслідок нападу отримав поранення, несумісне з життям, один наш герой, 1997 р. н. (...) Окрім цього, внаслідок бойових дій отримали поранення троє наших захисників, ще двоє воїнів - бойове травмування. За наявною інформацією, стан здоров'я усіх п'ятьох оборонців - задовільний", - поінформував представник Міноборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА