07:30 19.02.2020

Глава Чернівецької облради Мунтян вніс за себе заставу розміром 10 млн грн і залишається на посаді

2 хв читати
Глава Чернівецької облради Мунтян вніс за себе заставу розміром 10 млн грн і залишається на посаді

Глава Чернівецької обласної ради Іван Мунтян (голова Чернівецької обласної організації ВО "Батьківщина"), якого підозрюють в отриманні хабара в $ 180 тис., вніс за себе заставу в розміром 10 млн грн і залишається на посаді, повідомили в прес-службі вищого антикорупційного суду.

"Сьогодні, 18 лютого, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду не задовольнив клопотання детектива НАБУ про відсторонення від посади голови Чернівецької обласної ради", - йдеться в повідомленні на сторінці суду в Фейсбук.

Крім того наголошується, що раніше ВАКС обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді застави розміром 10,005520 грн з покладанням обов'язків. "У вівторок, 18 лютого, зазначена сума застави внесена на рахунок Вищого антикорупційного суду", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, голова Чернівецької облради підозрюється в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.4 ст.368 КК України. За версією слідства, підозрюваний попросив одного з підприємців області надати йому неправомірну вигоду в сумі $ 400 тис. за сприяння в переданні в оренду оздоровчого комплексу.

Надалі правоохоронні органи задокументували факт отримання ним частини неправомірної вигоди в розмірі $ 180 тис.

13 лютого слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав запобіжний захід Мунтяну у вигляді застави в розмірі 10 млн грн. Крім того, підозрюваний повинен був здати на зберігання в Управління Державної міграційної служби в Чернівецькій області паспорт громадянина України та закордонний паспорт, а також носити електронний засіб контролю.

17 лютого Мунтян подав апеляцію на рішення суду про запобіжний захід. Її розглянуть 20 лютого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА