07:35 19.02.2020

Один військовослужбовець загинув, четверо отримали поранення, ще двоє бойове ураження в результаті 22 обстрілів у вівторок на Донбасі

3 хв читати
Один військовослужбовець загинув, четверо отримали поранення, ще двоє бойове ураження в результаті 22 обстрілів у вівторок на Донбасі

Незаконні збройні формування 22 рази порушили режим припинення вогню на Донбасі, один український військовослужбовець загинув, четверо отримали поранення, двоє бойове ураження, повідомили в прес-центрі штабу операції об'єднаних сил.

"18 лютого, в результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець об'єднаних сил загинув, чотири захисника отримали поранення і ще двоє - бойове ураження", - йдеться в повідомленні, на офіційній сторінці штабу ООС в Фейсбук у середу вранці.

Бойовики відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 152-мм і 122-мм, мінометів калібру 120-мм і 82-мм, озброєння танка, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" незаконні збройні формування скоїли три обстріли: поруч з Березовим - з великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї; неподалік Широкиного - з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї; поблизу Пищевика - з міномета калібру 82-мм бойовики випустили 3 міни, а також вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї.

Дев'ятнадцять обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ": шість разів поблизу Кримського - з 120-мм мінометів НЗФ випустили 61 міну, ще 10 мін з міномета калібру 82-мм, а також вели вогонь з озброєння БМП і станкового протитанкового гранатомета; чотири рази поруч з Новотошківським - з артилерійських систем калібру 152-мм - 45 снарядів, 122-мм артилерії - 15 снарядів, мінометів калібру 120-мм - 17 мін, а також 56 пострілів з озброєння танка; два рази в районі Горіхового - зі ствольної артилерії калібру 152-мм - 22 снаряда, 122-мм артилерії - 28 снарядів, мінометів калібру 120-мм - 61 міна, 82-мм мінометів - 30 мін, а також бойовики вели вогонь з гранатометів різних систем; двічі поблизу Хутора Вільного - з артилерійських систем калібру 122-мм - 4 снаряди, 120-мм мінометів - 23 міни, 82-мм мінометів - 25 мін, а також з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів; два рази неподалік Золотого-4 - з мінометів калібру 120-мм НЗФ випустили 3 міни, а також вели вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів; поблизу Попасної - зі ствольної артилерії калібру 122-мм - 16 снарядів і мінометів калібру 82-мм - 18 мін; біля Луганського - з 82-мм міномета - 2 міни; поруч з Новолуганським - з міномета калібру 82-мм - 2 міни, а також бойовики вели вогонь з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

У штабі наголосили, що поблизу Оріхового бойовики здійснили спробу штурму українських наглядових постів. В результаті бойового зіткнення українські захисники черговими вогневими засобами придушили вогонь НЗФ і зупинили диверсійно-розвідувальну групу супротивника. Позиції українських захисників не втрачені.

"Слід зазначити, що на все ворожі обстріли підрозділи об'єднаних сил надавали адекватної вогневої відповіді і контролювали ситуацію. Надалі противник запросив режим тиші", - йдеться в повідомленні.

За даними української розвідки, в результаті бойового зіткнення з боку бойовиків 4 людей були знищені і ще 6 отримали важкі поранення.

"З початком поточної доби російські окупаційні війська по захисникам Лебединського випустили 15 мін з мінометів калібру 82-мм, а також вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї. За поточну добу втрат немає", - уточнили в штабі ООС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заборона на отримання паспортів стосується тільки ДП "Документ"

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА