08:39 19.02.2020

Екс-чиновнику Миколаївського бронетанкового заводу повідомлено про підозру в зловживанні службовим становищем і завданні збитків державі у понад 355 тис. грн

2 хв читати
Екс-чиновнику Миколаївського бронетанкового заводу повідомлено про підозру в зловживанні службовим становищем і завданні збитків державі у понад 355 тис. грн

Екс-заступнику директора державного підприємства "Миколаївський бронетанковий завод" повідомлено про підозру у зв'язку з протиправними діями, внаслідок яких державі було завдано збитків у понад 355 тис. грн, повідомили в прес-службі Національної поліції України в Миколаївській області.

"Слідчі слідчого управління поліції Миколаєва за оперативного супроводу оперативників Управління стратегічних розслідувань у Миколаївській області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Південного регіону Миколаївського гарнізону повідомили екс-чиновнику про підозру за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) і ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні на сайті Нацполіції області.

За інформацією правоохоронців, підозрюваний за домовленістю з представниками комерційної структури, використовуючи своє службове становище, прийняв на відповідальне зберігання будиночки каркасного типу. Під час слідства працівники поліції з'ясували, що ці будиночки були передані лише на папері, а фактично комерційна структура їх не поставила.

"Достовірно знаючи про факт відсутності майна, на той час заступник директора держпідприємства підписує офіційні документи, які в подальшому стали підставою для проведення розрахунків. Так, на рахунки товариства безпідставно було перераховано понад 355 тис. грн", - уточнили в поліції.

Також раніше про підозру було повідомлено директору та представнику комерційної структури. Їм інкримінують вчинення кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Прокуратура вже звернулася з відповідним клопотанням про обрання колишньому чиновнику запобіжного заходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА