08:54 19.02.2020

Пекін розглянув заходи стосовно відновлення економіки в умовах епідемії коронавірусу

2 хв читати
Пекін розглянув заходи стосовно відновлення економіки в умовах епідемії коронавірусу

Заходи, спрямовані на забезпечення сільськогосподарських весняних посівних робіт і відновлення промислового виробництва в умовах поширення коронавірусу в Китаї, розглянула президія Держради КНР, повідомили місцеві ЗМІ.

На засіданні, яке відбулось під головуванням прем'єра Держради Лі Кецяна, були розглянуті питання, пов'язані з "координацією зусиль з профілактики та боротьби зі спалахом хвороби і соціально-економічного розвитку".

Зокрема, уряд зажадав від місцевої влади докласти максимум зусиль для успішного проведення посівних робіт при одночасному гарантуванні заходів щодо запобігання поширенню інфекції. Для цього необхідно організувати своєчасне виробництво і доставку до виробників насіння, добрив та інших необхідних матеріалів.

Держрада звернула увагу на важливість відновлення виробництва птиці, свинини, зазначивши, що для районів, в яких ці підприємства понесли значні збитки, слід розглянути можливість відтермінування платежів по кредитах і надання кредитів на пільгових умовах.

Одночасно уряд зажадав збільшення запасів замороженого м'яса, а також активізації профілактики і боротьби з пташиним грипом, африканською чумою свиней і іншими хворобами тварин.

У галузі промисловості першочерговим завданням названо відновлення процесу працевлаштування та боротьби з безробіттям, нормального робочого ритму підприємств, насамперед - малих і середніх. Для цього передбачається терміном із лютого до червня поточного року надати їм пільгові кредити і знизити податки.

Напередодні, 18 лютого, заступник голови Комітету КНР з контролю та управління держмайном Жень Хунбінь заявив, що вже в лютому стане зрозімілим, як поширення коронавірусу в Китаї може відбитися на економіці країни. "Спалах захворювання здійснив порівняно контрольований вплив у січні і значний вплив у лютому", - сказав він на прес-конференції в Пекіні.

За його словами, введені для запобігання подальшого поширення інфекції заходи порушують виробничі і постачальницькі зв'язки. Ці заходи ускладнюють можливості компаній з відновлення виробництва, отримання сировини і збуту продукції.

Разом з тим, зазначив чиновник, більше 95% контрольованих центральним урядом компаній в ключових секторах, таких, як нафта, зв'язок, енергетика і транспорт, працюють.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА