09:34 19.02.2020

Французька Sanofi оголосила про початок розробки вакцини проти коронавірусу Covid-19

2 хв читати
Французька Sanofi оголосила про початок розробки вакцини проти коронавірусу Covid-19

Французька фармацевтична компанія Sanofi розпочне розробку вакцини проти нового типу коронавірусу Covid-19.

Компанія має намір використовувати результати попередніх робіт зі створення вакцини проти тяжких гострих респіраторних синдромів (SARS), повідомляється в прес-релізі Sanofi. Такі дослідження, зокрема, здійснювала Protein Sciences, придбана Sanofi у 2017 році.

Як зазначає компанія, Covid-19 належить до групи коронавірусів, що викликають респіраторні захворювання. У 2002 році коронавірус спровокував спалах атипової пневмонії.

Sanofi здійснюватиме розробки за підтримки Управління перспективних біомедичних досліджень і розробок міністерства охорони здоров'я і соціальних служб США (BARDA).

За словами голови підрозділу з розробки вакцин Sanofi Девіда Лева, тестування вакцини на людях розпочнеться за рік-півтора, пише The Wall Street Journal. Він додав, що вона може стати доступною для широкого використання, принаймні в екстрених випадках, за три-чотири роки.

Поки що жодна вакцина або препарат не довели своєї ефективності у боротьбі з новим типом коронавірусу, зазначає WSJ. Декілька фармкомпаній, серед яких Moderna Inc., Inovio Pharmaceuticals Inc., Novavax Inc., а також найбільший американською виробник товарів для здоров'я Johnson & Johnson заявили про початок розробки вакцини проти коронавірусу.

Науковці з Університету Квінсленда в Австралії також працюють над створенням вакцини проти Covid-19.

Американська біофармацевтична компанія Gilead Sciences Inc., у свою чергу, досліджує можливості лікування пневмонії, викликаної коронавірусом, за допомогою свого експериментального препарату.

У Китаї станом на 00:00 за місцевим часом середи кількість хворих на пневмонію, спричинену коронавірусом Covid-19, сягнула 74,185 тис. осіб, смертельний результат зафіксовано у 2,004 тис. випадках, повідомив Держкомітет охорони здоров'я КНР.

Станом на ранок середи, 19 лютого, у світі, за винятком материкової частини Китаю, кількість осіб, що заразилися коронавірусом Covid-19, збільшилася до 1,012 тис., повідомила гонконзька газета South China Morning Post.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА