11:34 19.02.2020

Приміщення, де на карантині перебуватимуть евакуйовані з Уханя, охоронятимуть подвійним кільцем захисту - МВС

2 хв читати
Приміщення, де на карантині перебуватимуть евакуйовані з Уханя, охоронятимуть подвійним кільцем захисту - МВС

Евакуйовані з китайського Уханя громадяни будуть ізольовані на карантин на найближчі 14 днів, охорону приміщення з евакуйованими буде посилено, повідомляється на сторінці Міністерства внутрішніх справ України в соцмережі Facebook у середу.

"Буде утворено подвійне кільце захисту, охорони та знезараження. До охорони цієї території буде задіяно щодобово 47 співробітників – 30 поліцейських і 17 військовослужбовців Національної гвардії України. Чергуватимуть піші патрулі, автопатрулі, функціонуватиме контрольно-пропускний пункт і система відеоспостереження, поряд працюватиме Цілодобовий об'єднаний ситуаційний центр МВС", - ідеться в повідомленні.

За даними МВС, до Уханя вже відправився літак для евакуації громадян України та іноземців із країн, які звернулися по допомогу: Норвегії, Ізраїлю, Білорусі, Іспанії, Чорногорії, Аргентини, Домініканської Республіки, Еквадору, Коста-Ріки, Панами та інших.

"Щоб запобігти поширенню можливого вірусу та переконатися, що на борту не буде інфікованих громадян, в Україні створено оперативний штаб з питань запобігання занесенню та поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом. Крім того, встановлено тимчасові обмеження та особливі умови для в’їзду осіб, які перебували у КНР", - розповіли у відомстві.

Як повідомлялося напередодні, всього в Ухані перебувають 84 українці, бажання евакуюватися висловили 49 із них. Також буде евакуйовано іноземних громадян, які пройдуть обсервацію в Україні. Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька наголосила, що, згідно з міжнародними правилами щодо обсервації, всіх евакуйованих буде доставлено в одне і те саме місце.

Виліт літака, який евакуює з Китаю українців та іноземців, заплановано на 2:50 19 лютого за київським часом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА