21:39 19.02.2020

Помпео сприйняв видворення з Китаю журналістів WSJ як обмеження свободи слова

2 хв читати
Помпео сприйняв видворення з Китаю журналістів WSJ як обмеження свободи слова

Адміністрація США засуджує Китай за позбавлення акредитації трьох журналістів американського видання The Wall Street Journal і за вимогу для них покинути країну, заявив глава Держдепу Майк Помпео в середу.

"Сполучені Штати засуджують видворення Китаєм трьох іноземних кореспондентів Wall Street Journal. Розвинені, відповідальні країни розуміють, що вільна преса повідомляє факти і висловлює думки. Правильною реакцією було б надати контраргументи, а не обмежувати свободу слова", - йдеться в заяві Помпео, опублікованій на сайті Держдепу.

"США сподіваються, що китайський народ отримає такий самий доступ до точної інформації і до свободи слова, які є в американців", - підкреслив глава Держдепу.

Раніше в середу МЗС КНР позбавив акредитації трьох співробітників американського видання The Wall Street Journal через тексти про коронавірус, заголовок якого, на думку Пекіна, містив у собі расизм.

Стаття у виданні вийшла 3 лютого під заголовком "Китай - справжній хворий Азії" ("China is the real sick man of Asia"). За словами представника МЗС КНР Ген Шуана, "автори використали расистський і дискримінаційний заголовок, який викликав обурення і осуд з боку китайського народу і світової спільноти".

Китай зажадав від видання вибачень і покарати тих, хто має відношення до заголовку, проте The Wall Street Journal відмовився це робити. Після цього Пекіном було прийнято рішення про відкликання акредитації.

За словами глави китайського корпункту видання, трьом журналістам - громадянам США Джону Чину і Чао Дену, а також кореспонденту австралійцю Філіпу Венгу дали п'ять днів на те, щоб покинути Китай.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА