07:38 20.02.2020

У Харкові встановлять меморіальну дошку загиблій під час обстрілу бойовиків на Донбасі кулеметниці Яні Червоній

1 хв читати

Харківська міська комісія з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища в середу розглянула питання про увічнення пам'яті учасниці бойових дій на сході країни, кулеметника Яни Червоної, яка загинула в квітні минулого року.

"Меморіальна дошка в її честь буде встановлена на фасаді Харківської загальноосвітньої школи №131 (вул. Чичибабіна, 11), де вона вчилася", - повідомляє прес-служба Харківської міськради.

Крім того, комісія прийняла рішення встановити меморіальну дошку, екс-міністру транспорту почесному громадянину Харкова Георгію Кірпі на будівлі Українського державного університету залізничного транспорту, який Кирпа закінчив з відзнакою в 1970 році, а також перейменувати Парк культури і відпочинку Ленінського району в Холодногорський сквер.

Як повідомлялося, 2 квітня 2019 року Яна Червона і Сергій Мілютін загинули на Донбасі в результаті прямого попадання міни в бліндаж.

Червона (позивний Відьма) була кулеметницею 46-го окремого батальйону спеціального призначення "Донбас-Україна" 54-ї окремої механізованої бригади ЗС України.

Її поховали на Алеї Слави, яка знаходиться на 18-му кладовищі Харкова. У неї залишилися мати, брат, чоловік і двоє дітей.

7 квітня 2019 року президент України Петро Порошенко своїм указом посмертно нагородив Червону орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА