09:51 20.02.2020

Кількість хворих на пневмонію нового типу в Китаї перевищила 74,5 тис. осіб, померли понад 2,1 тис. – Держкомздоров'я КНР

2 хв читати
Кількість хворих на пневмонію нового типу в Китаї перевищила 74,5 тис. осіб, померли понад 2,1 тис. – Держкомздоров'я КНР

 У Китаї станом на 00:00 за місцевим часом четверга кількість хворих на пневмонію, спричинену коронавірусом Covid-19, становить 74,576 тис. осіб, смертельний результат зафіксовано в 2,118 тис. випадків, повідомив Держкомітет охорони здоров'я КНР.

За минулу добу кількість заражених збільшилася в країні на 394 людини, смертельних випадків - на 114. З них в епіцентрі захворювання провінції Хубей померли 108 осіб, у провінціях Хебей, Шаньдун, Фуцзянь, Юньнань, Шеньсі та місті Шанхаї - по одному.

У лікарнях країни наразі проходять курс лікування 56,3 тис. осіб, стан більше ніж 11,86 тис. хворих оцінюється як важкий.

Водночас понад 16 тис. осіб одужали і виписані з медичних закладів.

На китайських територіях поза материковою частиною з грудня минулого року зареєстровано 99 випадків захворювання: в Гонконзі - 65 (за двох випадків смертельного результату і п'ятьох осіб, які одужали), в Макао - 10 (шестеро одужали), на Тайвані - 24 (один випадок смерті, двоє одужали).

Різке скорочення кількості хворих за останню добу - з 1,749 тис. у вівторок до 394 в середу - пояснюється тим, що в Хубеї під час підрахунку кількості хворих застосовувалася стара методика діагностики, коли до кількості хворих входять люди з підтвердженою наявністю коронавірусу, а не його ознаками.

Представники керівного штабу боротьби з епідемією повідомили журналістам, що експерти дійшли висновку: патогенність нового типу коронавірусу (Covid-19) вища, ніж вірусу, що викликав атипову пневмонію 2002-3003 років (SARS), він значно складніше піддається лікуванню. Водночас смертність від коронавірусу нижче, ніж від вірусу SARS.

Значно частіше до нинішньої інфекції схильні люди від 50 років і старше, у них частіше зустрічаються серцево-судинні захворювання і хвороби головного мозку. У такої категорії осіб спричинена новим коронавірусом пневмонія у разі поганого контролю швидко переходить у дихальну недостатність.

Окрім того, на відміну від пацієнтів із SARS, у яких вражалися переважно легені, новий коронавірус вражає також серце, нирки, кишечник й інші органи. З цієї причини лікування пацієнтів із новою коронарною пневмонією важче, ніж у пацієнтів із SARS.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА