10:17 20.02.2020

Літак з українцями з Уханя приземлився в Борисполі на дозаправку і вилетить до Харкова

2 хв читати
Літак з українцями з Уханя приземлився в Борисполі на дозаправку і вилетить до Харкова

Літак Боїнг 737-73V компанії SkyUp з евакуйованими з Китаю понад 70 людьми, зокрема іноземцями, вранці в четвер приземлився в київському аеропорту "Бориспіль" на дозаправку, після чого відправиться до Міжнародного аеропорту "Харків", повідомляється на сторінці Міністерства внутрішніх справ України в соцмережі Facebook.

"За доповідями екіпажу та медперсоналу супроводу, всі на борту літака здорові та можуть продовжувати політ", - ідеться в повідомленні.

Раніше заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко повідомив, що на борт лайнера допустили 73 людини, крім трьох українців та однієї іноземки. Зокрема, лайнер евакуював 45 громадян України, а також громадян Аргентини, Домініканської Республіки, Еквадору, Сальвадору, Казахстану, Коста-Ріки та інших держав. Планувалося, що двох казахстанців доставлять в Алмати, де літак робив посадку.

За заявою української влади, перед вильотом усі пасажири пройшли три етапи санітарного контролю в Ухані, трьох українців та одну іноземку не пустили на борт.

Літак після вильоту з Алмати летів над територією Узбекистану, Туркменістану, потім перетнув Каспійське море, летів у повітряному просторі Азербайджану та Вірменії і потім - над Чорним морем, огинаючи окупований півострів Крим. О 7:10 ранку за київським часом він перетнув берегову лінію в районі Залізного Порту Херсонської області й попрямував у бік Харкова.

Однак о 7:40, пролітаючи в районі м. Червонограда Харківської області, змінив курс і почав кружляти на висоті приблизно 10 км між містами Дніпро, Полтава і Харків. Зробивши більше ніж десяток кіл, о 9:05 літак попрямував у бік Києва, пролетів повз Полтаву й о 9:20, пролітаючи в районі м. Гребінки на заході Полтавської області, почав знижувати швидкість і висоту.

Раніше очікувалося, що літак мав приземлитися в Україні близько 8:00.

Після прибуття до України всіх евакуйованих, зокрема іноземців, буде відправлено автобусами до місць 14-денної обсервації. Для обсервації підготовлено чотири місця, вони повністю обладнані для цих цілей, але поки що їх не називають.

Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер заявив у четвер, що навіть якщо літак з Уханя приземлиться в аеропорту "Харків", евакуйованих у самому Харкові розміщувати не будуть.

Як заявили в МВС, ці місця ретельно охоронятимуть. "Буде утворено подвійне кільце захисту, охорони та знезараження. До охорони цієї території буде задіяно щодобово 47 співробітників – 30 поліцейських і 17 військовослужбовців Національної гвардії України. Чергуватимуть піші патрулі, автопатрулі, функціонуватиме контрольно-пропускний пункт і система відеоспостереження, поряд працюватиме Цілодобовий об'єднаний ситуаційний центр МВС", - повідомили у міністерстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА