10:23 20.02.2020

Евакуйованих з Уханя відправлять до Нових Санжар Полтавської області для обсервації

4 хв читати
Евакуйованих з Уханя відправлять до Нових Санжар Полтавської області для обсервації

Евакуйованих із Китаю громадян України та інших держав доставлять до медичного центру Національної гвардії України "Нові Санжари" в Полтавській області, де вони перебуватимуть протягом 14 днів, повідомляє департамент комунікації МВС України в четвер.

"Спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції їх буде доправлено на територію медичного центру Національної гвардії України "Нові Санжари"… Протягом 14 днів там вони перебуватимуть в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю та безпеки. Всі протиправні спроби перешкоджання розміщенню евакуйованих на цьому об’єкті або порушення режиму їхньої обсервації будуть припинені Нацполіцією та Нацгвардією відповідно до вимог закону та рішення урядового штабу", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється на сторінці МВС у Facebook, всі евакуйовані з Китаю громадяни України та інших держав, які наразі перебувають на борту літка, що приземлився на дозаправку в Міжнародному аеропорту "Бориспіль", здорові. Їм на борт буде доставлено додаткове харчування та засоби індивідуального захисту.

"На борту... перебувають 45 громадян України і 27 іноземців, а також екіпаж і супроводжуючі лікарі. Неодноразові суворі санітарно-епідеміологічні перевірки стану здоров’я громадян, проведені китайською владою під час посадки на борт у КНР, під час проміжної посадки в м. Алмати у Казахстані, а також контроль їхнього стану на борту літака під час польоту фаховими лікарями МОЗ України підтвердили, що всі евакуйовані не мають жодних симптомів хвороби і є здоровими", - йдеться в повідомленні.

Після прибуття всі, хто перебуває на борту, пройдуть належний прикордонний контроль "з дотриманням усіх норм і правил санітарно-епідеміологічної безпеки відповідно до Міжнародних медико-санітарних правил Всесвітньої організації охорони здоров'я в спеціальній відокремленій зоні аеропорту".

У МВС наголошують, що загрози здоров'ю громадян відсутні, спільно з Міністерством охорони здоров'я вживаються активні профілактичні заходи. "Закликаємо громадян України не піддаватися на провокації, не порушувати закону, дотримуватися публічного порядку і безпеки, не скоювати протиправних дій та з розумінням поставитися до необхідності вжиття таких тимчасових обмежувальних заходів щодо наших громадян та іноземців, які потребують допомоги держави Україна у складній ситуації", - заявили у відомстві.

Як повідомлялося, літак Боїнг 737-73V компанії Sky Up з евакуйованими з Китаю понад 70 людьми, зокрема іноземцями, вранці в четвер приземлився в київському аеропорту "Бориспіль" на дозаправку, після чого відправиться до Міжнародного аеропорту "Харків".

За словами заступника міністра охорони здоров'я України Віктора Ляшка, на борт лайнера допустили 73 людини, крім трьох українців та однієї іноземки. Зокрема, лайнер евакуював 45 громадян України, а також громадян Аргентини, Домініканської Республіки, Еквадору, Сальвадору, Казахстану, Коста-Ріки та інших держав. Планувалося, що двох казахстанців доставлять в Алмати, де літак робив посадку.

За заявою української влади, перед вильотом усі пасажири пройшли три етапи санітарного контролю в Ухані, трьох українців та одну іноземку не пустили на борт.

Літак після вильоту з Алмати летів над територією Узбекистану, Туркменістану, потім перетнув Каспійське море, летів у повітряному просторі Азербайджану та Вірменії і потім - над Чорним морем, огинаючи окупований півострів Крим. О 7:10 ранку за київським часом він перетнув берегову лінію в районі Залізного Порту Херсонської області й попрямував у бік Харкова.

Однак о 7:40, пролітаючи в районі м. Червонограда Харківської області, змінив курс і почав кружляти на висоті приблизно 10 км між містами Дніпро, Полтава і Харків. Зробивши більше ніж десяток кіл, о 9:05 літак попрямував у бік Києва, пролетів повз Полтаву й о 9:20, пролітаючи в районі м. Гребінки на заході Полтавської області, почав знижувати швидкість і висоту.

Раніше очікувалося, що літак мав приземлитися в Україні близько 8:00.

Після прибуття до України всіх евакуйованих, зокрема іноземців, буде відправлено автобусами до місць 14-денної обсервації. Для обсервації підготовлено чотири місця, вони повністю обладнані для цих цілей, але поки що їх не називають. У МВС заявили, що ці місця ретельно охоронятимуть поліцейські та військовослужбовці Нацгвардії, функціонуватиме контрольно-пропускний пункт і система відеоспостереження.

Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер заявив у четвер, що навіть якщо літак з Уханя приземлиться в аеропорту "Харків", евакуйованих у самому Харкові розміщувати не будуть.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА