11:10 20.02.2020

Голова Полтавської ОДА перебуває у Нових Санжарах в очікуванні евакуйованих з Уханя і зустрівся з активістами

2 хв читати

Голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов наразі перебуває в смт Нових Санжарах, куди виїхав уранці в зв'язку з поширенням інформації про те, що евакуйованих з Уханя (КНР) українців можуть розмістити в медичному центрі внутрішніх військ МВС "Нові Санжари".

Як повідомляється на сторінці Полтавської обладміністрації у Facebook, голова області зустрівся з місцевими активістами й депутатами місцевих рад.

"Нині розбираємося в ситуації. Закликаю бути виваженими й стриманими, не панікувати. З Китаю до України повертаються наші співгромадяни. Будь-хто міг опинитися на місці тих людей. Вони повертаються додому. Це чиїсь діти, батьки, рідні. Всіх перевірили китайські й вітчизняні медики. І в жодного немає симптомів гострої респіраторної інфекції", - зазначив Синєгубов.

Пізніше прес-служба Полтавської ОДА на сторінці у Facebook повідомила, що евакуйовані з Уханя здорові й не мають симптомів хвороби.

"Громадяни України, які прибули з Уханя, пройшли санітарно-епідеміологічні перевірки стану здоров’я, проведені китайською владою під час посадки на борт у КНР, під час проміжної посадки в м. Алмати у Казахстані, а також контроль на борту літака під час польоту. Фахові лікарі МОЗ України підтвердили, що всі евакуйовані здорові, не мають жодних симптомів хвороби, але мають пройти карантин і обсервацію протягом 14 днів. Мета їх обсервації – превентивні заходи", - йдеться в повідомленні.

Так, евакуйовані громадяни житимуть у закритому медичному центрі Національної гвардії в Нових Санжарах, який буде повністю ізольований і переведений на суворий режим бактеріологічної безпеки.

Зазначається, що голова Полтавської ОДА запросив до Нових Санжар фахівців-медиків із Полтавської області, також до огляду громадян буде залучено фахівців із Києва.

"Працюємо для всіх громадян - і для тих, хто повертається з Уханя, і для тих, хто проживає в Полтавській області, в Україні. Зробимо все, щоб уникнути будь-яких загроз для жителів області", - сказав Синєгубов.

Раніше департамент комунікації МВС України у четвер повідомив, що евакуйованих із Китаю громадян України та інших держав буде доставлено до медичного центру Національної гвардії України "Нові Санжари" (Полтавська обл.), де вони перебуватимуть протягом 14 днів із гарантуванням суворого режиму санітарного епідеміологічного контролю та безпеки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА