15:01 20.02.2020

Мінкультури закликає громадськість не допустити закриття бібліотек у Херсоні незаконними рішеннями міськради

2 хв читати
Мінкультури закликає громадськість не допустити закриття бібліотек у Херсоні незаконними рішеннями міськради

Міністерство культури, молоді та спорту України закликає громадськість не допустити закриття бібліотек у Херсоні незаконними рішеннями міської ради.

"Міністерство культури молоді та спорту обурене інформацією, яка поширюється у ЗМІ щодо ліквідації комунальних публічних бібліотек для дорослих та дітей м. Херсона і вважає такі рішення неприпустимими для країни, де найвищою цінністю є людина та її права", - йдеться в заяві міністерства. Зазначається, що ще 11 лютого 2020 року Мінкультури звернулося до Херсонської міськради із запитом у дводенний термін направити вичерпну інформацію щодо роз'яснення або спростування інформації в ЗМІ, або надання вагомих аргументів щодо рішень, які ухвалені або можуть бути ухвалені Херсонською міською радою.

"Станом на 20 лютого 2020 року жодних пояснень так і не надійшло", - зазначили в міністерстві.

У відомстві вважають, що реалізація такої ініціативи Херсонської міськради порушує норми чинного законодавства, оскільки доцільність реорганізації та ліквідації бібліотек, що перебувають у державній або комунальній власності, визначають відповідні органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування за погодженням із Мінкультури.

Забороняється також переміщення бібліотек без надання рівноцінного упорядкованого приміщення для обслуговування користувачів бібліотеки, роботи працівників, зберігання бібліотечних фондів.

"Мінкультури, спираючись на чинне законодавство, намагатиметься зупинити протиправні дії місцевих чиновників. Також Міністерство звертається до громадських організацій, активістів та громадян, чиї права порушено, з проханням стати на захист бібліотекарів та бібліотечної галузі і оскаржувати дії Херсонської міської ради, якщо такі вчинені чи будуть вчинені, у судах", - зазначають у міністерстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА