15:22 20.02.2020

Підозра на підвищену температуру була в евакуйованої з Уханю громадянки Аргентини, вона не підтвердилася - влада Харкова

2 хв читати

Підозра на підвищену температуру була у громадянки Аргентини, яка прилетіла до Харкова на борту літака, який евакуював із Уханю (КНР) громадян України та іноземців, повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Михайло Черняк.

"Це була громадянка Аргентини, молода дівчина. Оформлено належним чином документи, перевірили ще декілька разів температурний режим, доки було вивантаження пасажирів і розміщення в автобуси. Температура в межах норми... Тобто нічого не підтвердилося і всі люди разом поїхали далі", - сказав Черняк журналістам в аеропорту "Харків" у четвер.

Як уточнив голова ХОДА Олексій Кучер, температура у дівчини була 36,9.

За словами Кучера, з харківського аеропорту до Нових Санжар (Полтавська обл.) виїхали всі 72 людини (пасажири та екіпаж), які прилетіли з Уханю.

Кучер також наголосив, що вважає неприпустимим переводити ситуацію з евакуйованими з Китаю людьми та їхнє розміщення у політичну площину.

"Я прошу полтавчан отямитися, вони мають розуміти, що в Нових Санжарах є спеціально виділений медичний заклад, в якому перебуватимуть ці люди. На сьогодні вони тричі вже пройшли перевірку. Симптомів не виявлено для того, щоб ми говорили про коронавірус. Водночас, якщо навіть щось з'явиться, то ця територія (медцентру Нацгвардії в Нових Санжарах - ІФ) є закритою... На мій погляд, це все-таки, всі ці речі притягуються в політичну площину, чого не має бути за таких обставин", - сказав Кучер.

Як повідомлялося, літак Боїнг 737-73V компанії Sky Up з евакуйованими з Китаю 45 громадянами України та 27 іноземцями в четвер приземлився в київському аеропорту "Бориспіль" на дозаправку, після чого відбув у Міжнародний аеропорт "Харків".

Департамент комунікації МВС України повідомив, що евакуйованих із Китаю громадян України та інших держав буде доставлено до медичного центру Національної гвардії України "Нові Санжари" (Полтавська обл.), де вони перебуватимуть протягом 14 днів із гарантуванням суворого режиму санітарного епідеміологічного контролю та безпеки. Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов наразі перебуває в смт Нових Санжарах, куди виїхав уранці у зв'язку з поширенням інформації про те, що евакуйованих із Уханю українців можуть розмістити в медичному центрі Внутрішніх військ МВС України "Нові Санжари".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА