16:51 20.02.2020

Повернення тіла загиблого 18 лютого українського бійця стало результатом діалогу сторін у робочій групі ТКГ - Кузнєцов

2 хв читати

Повернення тіла загиблого 18 лютого під час бойового зіткнення в Луганській області військовослужбовця Максима Хітайлова стало результатом активного діалогу в рамках робочої групи з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи (ТКГ) у Мінську, зазначає представник України в цій групі Геннадій Кузнєцов.

"Сьогодні на лінії розмежування в межах Луганської області відбулося передання тіла загиблого внаслідок бойового зіткнення 18.02.2020 року захисника Вітчизни, солдата Хітайлова Максима Євгеновича 1997 року народження, а також останків, можливо, військовослужбовця Збройних сил України, який загинув під час бойових дій у районі Луганського аеропорту в 2014 році", - повідомив він у четвер агентству "Інтерфакс-Україна".

Кузнєцов зазначив, що повернення тіла й останків є результатом активного діалогу сторін у рамках робочої групи з гуманітарних питань ТКГ і відновлення переговорного процесу в частині пошуку зниклих безвісти.

"Висловлюємо щирі співчуття родині загиблого. Сподіваємося, що проведення відповідних експертних процедур дасть змогу отримати нехай і дуже важку, але істину щодо особи, яку розшукують рідні", - зазначив він.

Загиблий 18 лютого під час бойового зіткнення Максим Хітайлов служив солдатом-гранатометником 72-1 Окремої механізованої бригади ім. Чорних запорожців Збройних сил України. До служби він жив і ріс у селі Полтавської області. Хітайлова було прийнято на військову службу за контрактом у квітні 2019 року на посаду гранатометника.

Як повідомлялося, у вівторок уранці, 18 лютого, внаслідок зіткнення поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний (Луганська обл.) загинув один і були поранені четверо українських військовослужбовців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА