07:37 21.02.2020

Нардепу, підозрюваному в заволодінні державними коштами сумою понад 93 млн грн, продовжені зобов'язання до 5 квітня

2 хв читати
Нардепу, підозрюваному в заволодінні державними коштами сумою понад 93 млн грн, продовжені зобов'язання до 5 квітня

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) за клопотанням керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького продовжив процесуальні зобов'язання, покладені на народного депутата України 9 скликання, підозрюваного в скоєнні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

За інформацією суду, депутат зобов'язаний прибувати на вимогу детектива, прокурора і суду; повідомляти про зміну місця проживання або місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками і здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон до 5 квітня 2020 року.

У ВАКС нагадали, за версією слідства, вказаний нардеп лобіював виділення коштів з бюджету ВАТ "Укрзалізниця" на закупівлю товарів у підконтрольні йому підприємства. Фінансові втрати від реалізації схеми проведення процедур відкритих торгів стрілочних переведень, запасних частин до них і комплектів роздільного скріплення згідно з матеріалами експертизи склали понад 93 млн грн.

31 жовтня 2019 Верховна Рада України підтримала подання Холодницького, узгодженого Генеральним прокурором Русланом Рябошапкою про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою (арешт) щодо зазначеного нардепа.

2 листопада 2019 ВАКС обрав депутату запобіжний захід у вигляді застави розміром 100 млн грн.

7 листопада 2019, апеляційна палата ВАКС скасувала рішення суду першої інстанції і постановила нове, яким до нардепа було застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 2 місяці з альтернативою 90 млн грн застави.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА