08:26 21.02.2020

Розвідка США попередила про спроби Росії допомогти Трампу перемогти на виборах-2020 року

2 хв читати
Розвідка США попередила про спроби Росії допомогти Трампу перемогти на виборах-2020 року

Представники американської розвідки попередили законодавців США, що Росія втручається в президентські вибори 2020 року в спробі переобрати президента Дональда Трампа, повідомляє The New York Times з посиланням на обізнані джерела.

За даними співрозмовників видання, минулого тижня високопоставлений співробітник служби безпеки на виборах Шелбі Пірсон провів брифінг для законодавців, попередивши їх, що розвідувальне співтовариство вважає, що Росія вже чинить спроби з втручання в вибори 2020 року з метою допомогти президенту Трампу виграти.

Як зазначає видання, після цього президент США докоряв виконуючому обов'язки директора Національної розвідки Джозефу Магвайру, який покидає посаду, що той дозволив брифінгу відбутися.

Трамп був стурбований тим, що присутні на брифінгу демократи використовуватимуть цю інформацію проти нього, додали джерела видання.

Тим часом, на повідомлення ЗМІ про можливе втручання Росії в майбутні вибори 2020 року відреагували кандидати в президенти США від Демократичної партії - сенатор Елізабет Воррен і колишній віце-президент США Джо Байден.

"Що викликає глибоку тривогу, так це те, що ми зараз живемо в Америці, де одна політична партія, схоже, думає, що політичне втручання допомагає їм на виборах. І це робить проблему величезною", - заявила Воррен у четвер під час зустрічі з глядачами в ефірі CNN.

У свою чергу, Байден повідомив, що "зовсім не здивувався", почувши, що Росія готова допомогти президенту Трампу переобратися в листопаді.

"Анітрохи не здивований. Послухайте, я тісно взаємодіяв із розвідувальним співтовариством, коли був віце-президентом. Тоді ми це (про втручання - ІФ) знали. Вони (росіяни - ІФ) були залучені в цю справу. Вони продовжують бути втягнутими. Я гарантую вам, що вони замішані", - зазначив він.

Раніше газета The New York Times з посиланням на обізнані джерела повідомила, що 13 лютого високопоставлений співробітник служби безпеки на виборах Шелбі Пірсон провела брифінг для законодавців, попередивши їх, що розвідувальне співтовариство вважає, що Росія вже здійснює кроки з втручання в вибори 2020 року з метою допомогти президенту Дональду Трампу виграти.

Як зазначає видання, після цього президент США відчитав виконуючого обов'язки директора Національної розвідки Джозефа Магвайра за те, що той дозволив брифінгу відбутись.

А в середу Трамп заявив, що призначає Річарда Гренелла - нинішнього посла США в Німеччині виконуючим обов'язки директора Нацрозвідки США.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА