11:56 21.02.2020

Обстановка в Нових Санжарах, куди доставили евакуйованих із КНР людей, спокійна

2 хв читати
Обстановка в Нових Санжарах, куди доставили евакуйованих із КНР людей, спокійна

Станом на ранок п'ятниці обстановка в Нових Санжарах (Полтавська обл.), де однойменний медичний центр Національної гвардії України прийняв напередодні евакуйованих з м. Уханя (КНР) на 14-денний карантин українців і громадян низки інших держав, спокійна.

"Правоохоронці Полтавщини несуть службу в посиленому варіанті й охороняють санаторій, куди заселили евакуйованих співгромадян. Цілодобово на патрулюванні перебувають 200 правоохоронців, і поліцейські, і гвардійці", - повідомляє прес-служба МВС України з посиланням на прес-службу ГУ Нацполіції України в Полтавській області.

У відомстві також наголошують, що правоохоронці, які несуть службу, не мають можливості контактувати з громадянами в санаторії. Усі, хто прибув учора з Китаю, зокрема й медики, перебувають в обсервації.

"Нині ситуація в Нових Санжарах спокійна", - інформують у МВС.

Про те, що станом на ранок п'ятниці ситуація біля санаторію НГУ в Нових Санжарах спокійна, передає і телеканал ZIK. У його ефірі було продемонстровано кадри, на яких видно двох нацгвардійців, що охороняють в'їзд на територію закладу.

За воротами санаторію стоять автобуси оперативно-рятувальної служби з автоколони, що доставила евакуйованих в санаторій. Біля огорожі, що захищає територію, чергують представники низки українських ЗМІ.

Жодних масових акцій або висловлення протесту з боку місцевих жителів або інших осіб біля санаторію наразі не спостерігається.

Прес-служба МВС із посиланням на поліцію Полтавської області також повідомляє, що напередодні ввечері 24 найбільш агресивні особи були вилучені з натовпу і доставлені в територіальні відділи Нацполіції.

"Усі особи ідентифіковані, на період досудового розслідування 23 затриманих відпустили додому, ще один перебуває під вартою за статтею 208 КК. Слідчі дії тривають", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, перебуваючи в кулуарах парламенту, зазначив, що нині слідчі вирішують питання про ступінь відповідальності кожного із затриманих.

"У нас учора було затримано понад десять осіб. Нині вони всі задокументовані, і слідчі вирішують питання про ступінь відповідальності кожного. Я гарантую, що той, хто кинув камінь у голову поліцейським або хто кинув камінь в автобус, в якому проїжджали наші українці, то ці особи обов'язково будуть притягнуті до відповідальності", - сказав він.

Геращенко також повідомив, що особу, яка кинула камінь і розбила скло в автобусі, в якому їхали "заражені" українці, встановлено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА