13:13 21.02.2020

Серед пасажирів поїзда, яких доправили до брянської лікарні для перевірки на коронавірус, є росіяни, українці та білоруси

2 хв читати

До Брянської міської лікарні №4 доправили 13 пасажирів поїзда Київ-Москва, в якому їхала громадянка Китаю з високою температурою, повідомила в п'ятницю "Інтерфаксу" головлікар цієї медзакладу Світлана Хандожко.

Вона зазначила, що жителів Брянської області серед доправлених немає. Є жителі інших регіонів Росії, а також України та Білорусі.

"Усіх їх розміщено в окремій будівлі лікарні. У них узято аналізи на всі вірусні інфекції, а не лише на коронавірус", - сказала Хандожко.

Головлікар не уточнила, скільки може тривати карантин. "Ми чекаємо на результати аналізів", - додала вона.

Раніше громадянку Китаю з високою температурою, що їхала поїздом Київ-Москва, зняли з маршруту поблизу Брянська та направили до інфекційної лікарні. Решту пасажирів вагона направили на карантин до Брянської міської лікарні.

За інформацією епідеміолога Брянської обласної інфекційної лікарні Наталії Смиргінс, стан громадянки Китаю задовільний, без клінічних проявів респіраторних захворювань. Аналізи взято за всіма ГРВІ, які характерні для сезонного підйому захворювань. Жінка перебуває у охоронюваному боксі, який розташований окремо від інших лікувальних приміщень лікарні.

"Укрзалізниця" в координації з Центром громадського здоров'я (ЦГЗ) МОЗ, Міністерством інфраструктури та Державною прикордонною службою звернулася до Росії по офіційну інформацію про стан поїзда №6 Київ-Москва, з якого на російській залізничній станції Суземка зняли громадянку Китаю з симптомами респіраторного захворювання, повідомила УЗ у п'ятницю.

"Основний склад поїзда прибув до кінцевого пункту призначення - Москва. Наразі "Укрзалізниця" в координації з Центром громадського здоров'я МОЗ, Мінінфраструктури та Держприкордонслужбою звернулася по офіційну інформацію до російської сторони", - йдеться в повідомленні.

Визначають подальші дії щодо процедури повернення поїзда в Україну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА