13:46 21.02.2020

За провокаторами у Нових Санжарах стоять певні бізнесові та політичні угруповання - голова Полтавської ОДА

2 хв читати
За провокаторами у Нових Санжарах стоять певні бізнесові та політичні угруповання - голова Полтавської ОДА

Голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов під час позачергової сесії Полтавської облради поінформував депутатський корпус про події, які відбулися у Нових Санжарах, а також заявив, що йому відомо, що за тими, хто влаштовував провокації, стоять, зокрема, певні бізнесові та політичні угруповання.

"Вони бояться втратити прибутки, які раніше постійно отримували від корупційних схем. Щоб зберегти свою корупційну ренту, вони перейшли до відвертої дестабілізації, до антидержавної діяльності, яка загрожує національній безпеці. Виконавча влада області та я особисто повністю контролюємо ситуацію й не дамо корупціонерам використати непоінформованість людей і дестабілізувати ситуацію в області", - наводить слова Синєгубова в п'ятницю прес-служба Полтавської облдержадміністрації.

Як повідомлялося, з китайського Уханя було евакуйовано 45 українців, серед яких сім'я з 8-річним сином, молода пара, 20-річні студенти, а також 27 іноземців.

20 лютого стало відомо, що евакуйованих із Китаю розмістять у медичному центрі Національної гвардії України "Нові Санжари" в Полтавській області.

Місцеві жителі протестували проти такого рішення. Проїзду автоколони намагалися перешкодити. 24 найагресивніших громадян було доставлено до територіальних відділів Нацполіції. Згодом 23 затриманих відпустили додому, один залишився під вартою.

За медичною допомогою звернулося дев'ять правоохоронців і один цивільний, які постраждали унаслідок зіткнень у Нових Санжарах.

"Усі особи ідентифіковані, на період досудового розслідування 23 затриманих відпустили додому, ще один перебуває під вартою за статтею 208 КК. Слідчі дії тривають", - йдеться в повідомленні.

Всіх евакуйованих розміщено в індивідуальних приміщеннях у медичному центрі Національної гвардії України "Нові Санжари" в Полтавській області, де вони перебуватимуть протягом 14 днів із забезпеченням суворого режиму санітарного епідеміологічного контролю та безпеки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА