17:01 21.02.2020

СБУ спільно з Європолом і Євроюстом блокували діяльність міжнародного угруповання контрабандистів

1 хв читати
СБУ спільно з Європолом і Євроюстом блокували діяльність міжнародного угруповання контрабандистів

Співробітники Служби безпеки України спільно з Євроюстом, Європолом і правоохоронними органами Франції, Польщі та Словаччини блокували діяльність міжнародного угруповання, що спеціалізується на виробництві та контрабанді оптових партій заборонених сильнодіючих речовин.

"За попередніми даними слідства, учасники групи налагодили механізм нелегального виробництва стероїдів для продажу на території ЄС і України. Хімічні сполуки для виготовлення анаболіків вони імпортували з країн Східної Азії. Фігуранти виготовляли та зберігали товар у спеціально обладнаних лабораторіях і складах на території однієї з європейських країн", - повідомляє прес-центр СБУ в п'ятницю.

Так, клієнтів учасники угруповання підшукували на спеціалізованих сайтах і переправляли товар замовникам через сервіси міжнародного поштового зв'язку та приватних перевізників. Для легалізації доходів зловмисники використовували мережу підставних фірм, зареєстрованих у різних країнах.

Під час міжнародної спецоперації, до якої було залучено понад 270 правоохоронців, на території ЄС затримали 24 фігурантів і заарештували активи на загальну суму майже 2,1 євро млн.

Під час обшуків у приміщеннях ділків, зокрема на території України, а також у лабораторіях, на складах і в офісах фірм правоохоронці виявили додаткові докази протиправної діяльності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА