16:47 21.02.2020

Обсервація не карантин, ми не маємо права заборонити евакуйованим спілкуватися між собою - заступник міністра охорони здоров'я

2 хв читати
Обсервація не карантин, ми не маємо права заборонити евакуйованим спілкуватися між собою - заступник міністра охорони здоров'я

Евакуйовані з Уханя особи, а також члени екіпажу та супроводу можуть вільно спілкуватися між собою, обсервація стосується тільки приміщення, повідомив заступник міністра охорони здоров'я Дмитро Коваль на брифінгу в Києві у п'ятницю.

"Це не карантин, це обсервація. Ми не маємо право ізолювати людей, вони можуть вільно спілкуватися між собою. Обсервація стосується тільки приміщення", - сказав він.

За словами заступника міністра, всі люди, котрі перебувають на обсервації, здорові, ознак захворювання немає.

"Вони їдять з одноразового посуду, який перед утилізацією обробляють відповідно до санітарних норм. Для евакуйованих організовано окреме водопостачання і каналізацію. Стічні води також обробляються відповідно до санітарних норм. Жодної загрози для навколишніх немає", - сказав він.

Коваль додав, що перебування в місці обсервації міністра охорони здоров'я Зоряни Скалецької не вплине на роботу міністерства.

У свою чергу заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко наголосив, що наразі на території "Нових Санжар" ситуація нормальна, за периметром працюють 320 нацгвардійців, 70 представників Національної поліції та 16 працівників ДСНС.

"Учора затримали 24 найбільш агресивних осіб, 23 з них ідентифікували та відпустили додому. Одну людину затримали за найбільш зухвале порушення громадського порядку. Відкрито п'ять кримінальних справ, зокрема за розпалювання релігійної та міжрасової ворожнечі", - додав він.

За його словами, кримінальні провадження порушено за ст.293 (групове порушення громадського порядку), 294 (масові заворушення), 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії), 279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства), 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Начальник управління прикордонного контролю Держприкордонслужби Юрій Лисюк, у свою чергу, прокоментував ситуацію з пасажирами відчепленого вагона поїзда Київ-Москва, який залишили в Брянську (РФ) на карантин через громадянку Китаю з високою температурою.

"Громадян зняли з поїзда та відправили до лікарні. Всіх пасажирів, зокрема 13 громадян України, доправили до місць обсервації", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

Печерський райсуд 9 травня розгляне клопотання ДБР і ОГП про повторний арешт вагонів ПГЗК Ferrexpo у справі незаконного використання корисних копалин

Результати виборів президента РФ є нікчемними - ЦВК України

Арахамія: Кілька тисяч осіб захочуть умовно достроково звільнитися від відбування покарання для проходження військової служби

Шольц підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

З окупованих районів Херсонської області повернуто ще 11 дітей - обладміністрація

Посольство Італії в Україні відновило видачу декларацій відповідності українських документів про освіту

Троє людей загинули в ДТП за участю вантажівки на Київщині - поліція

Україна провела ще один раунд переговорів із Португалією про безпекову угоду

Окупанти обстріляли Нікопольський район понад 15 разів за день, пошкоджено 12 будинків, без жертв - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА