20:13 21.02.2020

Зеленський вважає, що винні у нагнітанні ситуації навколо повернення на батьківщину українців з Уханя мають понести покарання, але закликає не таврувати жителів окремих регіонів країни

3 хв читати
Зеленський вважає, що винні у нагнітанні ситуації навколо повернення на батьківщину українців з Уханя мають понести покарання, але закликає не таврувати жителів окремих регіонів країни

Президент України Володимир Зеленський вважає, що особи, винні у нагнітанні ситуації навколо повернення на батьківщину з китайського Уханя громадян країни, мають понести покарання, але закликає не таврувати жителів окремих регіонів України.

"Я розумію, що у певної частини місцевих жителів виникло занепокоєння. Ми знаємо, що дехто свідомо і спеціально сіяв серед людей паніку, а потім підбурював до цього дикунства. Замовники й організатори цього понесуть відповідальність", - сказав він у зверненні до українців, розміщеному на його сторінці у Facebook у п'ятницю.

Зеленський зазначив, що не тільки правоохоронні органи, а й саме суспільство почало детально розбиратися у вчорашній ситуації.

"Усі фото і телекамери зафіксували обличчя багатьох людей, які організовували масові безпорядки. Це відомі світові "вірусологи" в спортивних костюмах. Раніше вони вже були помічені як поважні аграрії, що виступають проти ринку землі", - зазначив він.

Зеленський звернувся до всіх "режисерів-постановників цього погорілого театру", які можуть готувати "нові вистави", щоб вони пам'ятали, що є моменти, коли немає інтересів чи опозиції, а є інтереси країни.

"Часи, коли можна заробляти політичні бали ціною громадського порядку та національної безпеки, закінчилися. Вчора, за вашими настановами, не просто кидали каміння в автобуси з людьми, це було каміння у залишки вашої гідності, порядності та честі. А тому ще раз підкреслюю: замовники та організатори понесуть відповідальність", - заявив він.

Президент зазначив, нагадуючи слова з державного гімну України, що козацький рід - це "мужньо стояти один за одного, брат за брата, пліч-о-пліч, і ніколи не кидати своїх".

"Водночас я впевнений, що байдужість не має географічної ознаки. І більшість людей на Львівщині та Тернопільщині були готові допомагати та прийняти у себе евакуйованих українців. А тому поведінка окремих лікарів і жителів не може стати приводом таврувати весь регіон і роз'єднувати Україну. Як цього не хотілося б нашим ворогам", - наголосив він.

Зеленський вважає, що історія з короновірусом і поверненням українських громадян - це черговий іспит для суспільства і нації, щоб отримати відповіді на життєво важливі запитання: "Ми є чи нас немає? Ми натовп чи згуртований народ? Ми стадо чи ми нація? Ми мешканці чи громадяни? Неодноразово ми складали цей іспит успішно".

Президент заявив, що влада змінює ставлення держави до громадянина, а він давав присягу і присягнувся усіма справами дбати про добробут українського народу, обстоювати права і свободи громадян, діяти в інтересах усіх співвітчизників. "Кожен українець має чітко знати: моя держава мене не залишить. І неважливо хто я: полонений моряк, політичний в'язень, активіст, що потрапив у підвали на окупованих територіях, молода дівчинка з собачкою чи будь-яка звичайна людина, яка опинилася в епіцентрі нового вірусу", - пояснив він.

Зеленський зазначив, що колись нав'язували ідеологію, засновану на принципі "незамінних немає". "Це все в далекому минулому. Для нас кожен українець - незамінний", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА