14:37 22.02.2020

Пасажирів рейсу "Київ-Москва", з якого зняли китаянку з підозрою на коронавірус, додатково перевірять після повернення в Україну - Геращенко

2 хв читати

Всіх громадян України, які перебували в одному вагоні з китаянкою, знятою з поїзда "Київ-Москва" через підозру на коронавірус, додатково перевірять на кордоні.

"Ми зафіксували і знаємо всі прізвища тих громадян, які виїжджали в цьому вагоні (відчепленому від поїзда – ІФ), тому що прикордонники їх зафіксували. Якщо ці громадяни повертатимуться в Україну, то ми просимо, по-перше, повідомляти про це на кордоні, що ви саме з цього вагона, щоб ми також додатково обстежили наших співгромадян, хто повертатиметься. Крім того, прикордонники фіксуватимуть факт повернення тих громадян, які контактували з цією громадянкою Китаю", - повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко на брифінгу в Києві в суботу.

Як повідомлялося, громадянку Китаю з високою температурою, що їхала в поїзді "Київ-Москва", зняли з маршруту під Брянськом і направили в інфекційну лікарню. 13 пасажирів вагона перейшли на карантин в Брянську міську лікарню N4.

Пізніше російська сторона повідомила, що результати лабораторних досліджень громадянки Китаю на коронавірус - негативні.

Вагон, в якому їхала громадянка Китаю, відчепили від поїзда, він перебуває на карантині. Інша частина потяга пройшла санітарну обробку і готується до повернення в Україну.

Станом на вечір 21 лютого в Брянську лікарню було госпіталізовано п'ятьох громадян України, які проходять обстеження. Ще шестеро відмовилися від госпіталізації і залишаються у відчепленому вагоні. Харчування, опалення та санітарні умови у відчепленому вагоні забезпечені. Після отримання результатів лабораторних досліджень госпіталізованих пасажирів буде ухвалено рішення про їх подальші дії щодо них і про повернення вагона, який перебуває на санітарній стоянці в Брянську.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд ухвалив вирок голові компанії "Metalhouse LLC" і його спільнику за співпрацю з бізнесменом Курченком

Росіяни обстріляли п'ять громад у прикордонні, є руйнування й поранені

ДБР викрило групу шахраїв, які виманюють у людей гроші під виглядом співробітників Бюро

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА