19:03 23.02.2020

Грузія обмежує пряме авіасполучення з Іраном і вводить суворий контроль на сухопутному кордоні з сусідами через COVID-19

2 хв читати
Грузія обмежує пряме авіасполучення з Іраном і вводить суворий контроль на сухопутному кордоні з сусідами через COVID-19

Грузія у зв'язку з повідомленнями про поширення на території Ірану коронавірусу (COVID-19) в неділю ввела обмеження на авіасполучення з цією країною.

Як повідомляє МЗС Грузії, згідно з рішенням уряду країни, обмежено переміщення фізичних осіб з Ірану в Грузію і навпаки.

"Як відомо, зараз після Китаю найвищий показник поширення коронавірусу зафіксований в Ірані. (...) За наявною інформацією, іранський уряд вживає всіх заходів для запобігання подальших випадків коронавірусу, а також здійснює скринінг пасажирів, що виїжджають з Ірану. Незважаючи на вказане, виходячи з ситуації, що склалася, уряд Грузії прийняв рішення обмежити переміщення фізичних осіб з Ісламської республіки Іран в Грузію і навпаки", - сказано в заяві МЗС.

За інформацією відомства, на даному етапі буде припинено доставку пасажирів з Ірану в Грузію.

При цьому МЗС зазначає, що авіакомпаніям буде надана можливість забрати в Іран туристів, які вже перебувають в Грузії.

"На даному етапі для переміщення відкритим залишиться сухопутний кордон, проте будуть введені суворі обмеження і в цьому напрямі ведеться активна робота з сусідніми державами", - зазначають у відомстві.

"Уряд Грузії спостерігає за розвитком подій і також продовжує роботу з сусідніми Азербайджаном і Вірменією. В майбутньому, якщо виникне необхідність, не виключаємо запровадження обмежень на переміщення на сухопутному кордоні", - заявляють в грузинському МЗС.

Зі свого боку, Мінекономрозвитку Грузії уточнює, що іранським "авіакомпаніям Taban Airlines, Qeshm Airlines і Zagros Airlines дозволено літати до Грузії на порожньому борту і забезпечувати перевезення грузинських туристів в напрямку Ірану". "Обмеження діє доти, поки не знизяться ризики виниклої в Ірані епідситуації", - підкреслюють в міністерстві.

Агентство цивільної авіації Грузії (входить до Мінекономрозвитку) вже повідомило про це іранським авіакомпаніям, зазначається в повідомленні.

Раніше Грузія призупинила пряме авіасполучення з Китаєм, де виник осередок COVID-19, а також евакуювала своїх громадян, які висловили бажання покинути територію КНР.

За інформацією Міністерства охорони здоров'я Грузії, на даному етапі в країні не зафіксовано жодного випадку захворювання на новий коронавірус.

Тим часом посольство Вірменії в Тегерані оголосило, що тимчасово припиняє роботу консульської служби в зв'язку з поширенням коронавірусу в Ірані, а МЗС Азербайджану настійно закликає співгромадян дотримуватися запобіжних заходів у зв'язку з COVID-19 при відвідуванні Ірану.

У неділю близькосхідні ЗМІ з посиланням на іранські власті повідомили, що ще троє людей померли в Ірані від коронавірусу Covid-19.

Таким чином, кількість жертв вірусу в Ірані досягла восьми людей. Крім того, ще у 43 виявлено цей коронавірус - вони проходять лікування.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА