21:13 23.02.2020

Про стан здоров'я людей, що перебувають на обсервації в Нових Санжарах, інформуватимуть щодня

2 хв читати
Про стан здоров'я людей, що перебувають на обсервації в Нових Санжарах, інформуватимуть щодня

Про стан здоров'я людей, евакуйованих з Уханя минулого тижня і які перебувають на обсервації в Нових Санжарах, інформуватимуть щодня, також будуть повідомляти про результати їхніх проб на коронавірус, повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

"Кожного дня будемо повідомляти про їхній стан, по-перше. По-друге, раз у три дні у них братимуть проби. Вчора була взята перша проба, і найближчим часом вже будуть перші аналізи, і вони обов'язково будуть публічними. Нічого приховувати ми не збираємося, тому що нам нема чого приховувати. Це повинна бути публічна відкрита інформація, суспільство повинно знати, що відбувається", - сказав він в інтерв'ю програмі "ТСН" на телеканалі "1 + 1" в неділю.

Він запевнив, що у влади не було тактики засекречування інформації, пов'язаної з евакуацією українців.

"Ніякої тактики засекречування не було. Було чотири об'єкти, які були визначені заздалегідь. У залежності від тих чи інших процесів приймалися б ті чи інші рішення", - зазначив він.

Данілов також пояснив, що літак з евакуйованими упродовж певного часу перебував у повітрі над Харковом у зв'язку з поганою погодою, яка не дозволяла здійснити посадку.

"І ніякого засекречування ніхто не робив свідомо. Просто не очікували, що буде таке сприйняття ситуації", - підкреслив секретар РНБО.

Як повідомлялося, з китайського Уханя було евакуйовано 45 українців, серед яких сім'я з 8-річним сином, молода пара, 20-річні студенти, а також 27 іноземців.

20 лютого стало відомо, що евакуйованих з Китаю розмістять у медичному центрі Національної гвардії України "Нові Санжари" в Полтавській області.

Місцеві жителі протестували проти такого рішення. Проїзду автоколони намагалися перешкодити. 24 найбільш агресивних громадян були доставлені до територіальних відділів Нацполіції. Згодом 23 затриманих відпустили додому, один залишився під вартою. За медичною допомогою звернулося дев'ять правоохоронців і один цивільний, які постраждали в результаті зіткнень у Нових Санжарах.

"Усі особи ідентифіковані, на період досудового розслідування 23 затриманих відпустили додому, ще один перебуває під вартою за статтею 208 КК. Слідчі дії тривають", - йдеться в повідомленні.

Всі евакуйовані розміщені в індивідуальних приміщеннях у медичному центрі Національної гвардії України "Нові Санжари" в Полтавській області", де будуть перебувати протягом 14 днів із забезпеченням суворого режиму санітарного епідеміологічного контролю і безпеки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА