10:03 24.02.2020

СБУ затримала у Дрогобичі членів угруповання, підозрюваних у скоєнні низки резонансних злочинів

2 хв читати
СБУ затримала у Дрогобичі членів угруповання, підозрюваних у скоєнні низки резонансних злочинів

 У Львівській області співробітники Служби безпеки України затримали учасників організованого угруповання, підозрюваних у причетності до низки резонансних злочинів у різних регіонах країни та за кордоном, повідомляє прес-центр СБУ.

"За даними слідства, до угруповання входять судимі за тяжкі та особливо тяжкі злочини представники місцевого криміналітету. Діяльність організації координує один із відомих в Україні "злодіїв у законі". Учасники угруповання також мають тісні зв'язки з транснаціональними злочинними групами", - зазначено в повідомленні.

Так, правоохоронці отримали інформацію, що бізнесмен однієї з європейських країн підшуковує виконавців для розправи над колишнім бізнес-партнером, громадянином України, за нібито неповернений борг.

"За версією слідства, через зв'язки в кримінальних колах своєї країни іноземець вийшов на організоване угруповання із Львівської області й замовив "вибити" з екс-компаньйона $10 тис. Український підприємець звернувся до СБУ", - додали у відомстві.

Зазначається, що двох активних учасників угруповання правоохоронці затримали в Дрогобичі відповідно до ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України під час отримання від комерсанта $2 тис. - другої частини неіснуючого боргу.

Під час обшуків за місцями проживання учасників групи вилучено вогнепальну й холодну зброю, яку зловмисники, ймовірно, застосовували під час злочинної діяльності. Крім того правоохоронці виявили велику кількість свідоцтв про смерть, документи сторонніх осіб на нерухомість, боргові розписки, а також чорнові записи щодо махінацій із незаконним видобутком бурштину.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст.189 (вимагання) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності всіх учасників угруповання.

Наразі перевіряється причетність групи до скоєння низки злочинів, зокрема вимагань, розбійних нападів, викрадень людей і вбивств на замовлення в інших регіонах України, а також за межами країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА