12:32 24.02.2020

Насіров добився скасування розпорядження про його звільнення та відмовився від поновлення на посаді голови ДФС

2 хв читати
Насіров добився скасування розпорядження про його звільнення та відмовився від поновлення на посаді голови ДФС

Шостий апеляційний адміністративний суд підтвердив незаконність звільнення Романа Насірова з посади голови Державної фіскальної служби (ДФС), проте він відмовився від поновлення на цій посаді, повідомила прес-служба суду.

"Ухвалою Шостого апеляційного адмінсуду від 17 лютого 2020 року прийнято відмову Романа Насірова від позовних вимог щодо поновлення на посаді голови ДФС, а рішення Окружного адмінсуду міста Києва від 11 грудня 2018 року в частині поновлення останнього на посаді голови ДФС та в частині звернення до негайного виконання рішення суду в частині поновлення на посаді голови ДФС - визнано нечинним та закрито провадження у справі щодо зазначених позовних вимог", - повідомляється на сайті суду в понеділок.

Згідно з рішенням суду від 17 лютого, без задоволення залишено апеляційну скарга Кабінету Міністрів України, ДФС та екс-народного депутата Андрія Журжія на рішення Окружного адмінсуду Києва від 11 грудня 2018 року, яким було скасовано урядове розпорядження про звільнення Насірова з посади голови ДФС.

"Постанова суду набуває чинності з дати її ухвалення і може бути оскаржена шляхом подання касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду протягом 30 днів від дня складання повного судового рішення", - йдеться в судовому рішенні.

"Провадження за вимогами щодо відновлення на посаді та стягнення втраченого заробітку було зупинено за клопотанням самого позивача (тобто Насірова). Але суд справді залишив без змін рішення суду першої інстанції та підтвердив незаконність розпорядження КМУ про звільнення пана Насірова з посади голови ДФС", - надав пояснення міністр юстиції Денис Малюська у Facebook.

За його словами, Кабінет Міністрів визначається щодо подальших дій.

"Наразі очікуємо повного тексту постанови Шостого апеляційного адміністративного суду з тим, щоб визначитись із подальшими діями. Касаційну скаргу точно подамо", - написав Малюська.

Кабінет Міністрів України 3 березня 2017 року відсторонив Романа Насірова з посади голови ДФС, поклавши обов'язки голови відомства на в. о. заступника голови служби Мирослава Продана. Потім 31 січня 2018 року уряд звільнив Насірова з посади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА