15:44 24.02.2020

Офіс президента веде переговори про купівлю квартир звільненим 29 грудня з ОРДЛО українцям - Денісова

2 хв читати
Офіс президента веде переговори про купівлю квартир звільненим 29 грудня з ОРДЛО українцям - Денісова

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова спростовує повідомлення, які з'явилися в інформаційному просторі, про те, що нібито долею звільнених з ОРДЛО 29 грудня 2019 року громадян України ніхто не займається.

"Ще раз хочу наголосити, що секретаріатом уповноваженого була проведена ретельна робота щодо збору інформації про нагальні потреби та соціальне забезпечення. Наразі звільнені особи, які мали потребу у відновленні документів, що посвідчують особу та громадянство, їх отримали", - написала вона на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

Денісова зазначила, що за її сприяння Служба зайнятості виконала для цих громадян роботу з пошуку вакансій, які передбачають надання житла. "Більшість на ці пропозиції погодилась. Водночас 12 осіб з числа звільнених досі не визначились з місцем роботи та проживання", - розповіла вона.

Омбудсмен повідомила, що Офіс президента України Володимира Зеленського проводить переговори про купівлю квартир для звільнених 29 грудня українців, а доки триває цей процес, громадяни забезпечені тимчасовим житлом, а деякі з них виявили бажання проживати у своїх рідних і близьких.

Денісова також зазначила, що 27 лютого відбудеться засідання міжвідомчої комісії з розгляду питань, пов'язаних із визнанням осіб такими, що були позбавлені волі внаслідок збройної агресії проти України, яка розгляне питання й ухвалить рішення про виплату грошової компенсації в розмірі 100 тис. грн.

Омбудсмен поінформувала, що всім звільненим було надано висококваліфіковану медичну допомогу, зокрема стоматологічну. Крім того, 11 осіб завершують курс реабілітації в Українському державному медико-соціальному центрі ветеранів війни "Циблі".

"Прошу не розповсюджувати неперевірену та недостовірну інформацію щодо стану соціального забезпечення звільнених громадян України, адже усі процеси, пов’язані з якнайшвидшим поверненням їх до мирного життя, потребують певного часу. Доля кожного з них перебуває на моєму особистому контролі", - закликала Денісова.

24 лютого Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, в свою чергу, повідомило, що звільнені в результаті обміну утримуваними особами 29 грудня українці з наступного понеділка почнуть отримувати по 100 тис. грн матеріальної допомоги.

"Уже завтра на засіданні профільних громадських організацій буде обрано двох представників, які вперше увійдуть до складу міжвідомчої комісії, як її повноправні члени. У четвер - збереться міжвідомча комісія, яка розгляне заяви звільнених полонених і ухвалить рішення. З наступного понеділка люди отримають на свої банківські рахунки по 100 тис. грн грошової допомоги, і ми, нарешті, закриємо це питання", - повідомляє прес-служба відомства в понеділок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА