21:52 24.02.2020

Більше 2 тис. лікарень в Україні готові прийняти хворих у разі виявлення інфікованих коронавірусом

2 хв читати
Більше 2 тис. лікарень в Україні готові прийняти хворих у разі виявлення інфікованих коронавірусом

У кожній області України розроблений план на випадок виявлення інфікованих на коронавірус, і більше 2 тис. лікарень готові прийняти таких хворих, запевнив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

"У кожній області розроблений план, доведений до відома відповідних лікарень, визначені спеціальні лікарні, в яких обладнані інфекційні бокси - більше 2 тис. в Україні ... У якій би області не виникла небезпека, там є люди, які миттєво на це відреагують, помістять людину в інфекційний бокс і нададуть їй необхідну допомогу. Система готова відреагувати на таку ситуацію. Але ми робимо все для того, щоб її не допустити, для того, щоб не було ніяких додаткових зайвих хвилювань", - сказав він на брифінгу за підсумками засідання оперативного штабу з питань запобігання занесенню та поширенню на території України коронавірусу в Києві в понеділок.

За його словами, в країні є достатня кількість бригад лікарів-інфекціоністів, немає також дефіциту костюмів, масок, респіраторів.

"Навіть у разі, якщо буде зафіксований на території України такий випадок (захворювання на коронавірус - ІФ) нічого страшного від цього не відбудеться. У нас підготовлено достатню кількість і інфекційних боксів, і бригад лікарів-інфекціоністів, є достатня кількість костюмів, масок, респіраторів. Тобто жодного дефіциту ми зараз не відчуваємо. Цей ажіотаж, який зараз часто наганяється в Інтернеті, він абсолютно безпідставний", - підкреслив прем'єр.

Заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко зі свого боку зазначив, що в лабораторію Центру громадського здоров'я України було доставлено тест-системи, які дозволяють проводити дослідження і виділяти збудник коронавірусної інфекції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА