10:27 25.02.2020

Тетяні Чорновол повідомили про підозру в перешкоджанні діяльності журналіста

2 хв читати
Тетяні Чорновол повідомили про підозру в перешкоджанні діяльності журналіста

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань (ДБР) у Києві повідомили народному депутату України VIII скликання про підозру в перешкоджанні законній професійній діяльності журналіста (ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України).

"Слідство встановило, що 18 жовтня 2019 року колишній народний депутат перешкоджала роботі журналіста під час висвітлення ним подій, які відбувалися в залі судового засідання. Підозрювана відібрала у працівника ЗМІ телефон і припинила здійснення відеозапису", - повідомляється на офіційному сайті ДБР.

У повідомленні не зазначено прізвище екс-нардепа.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", йдеться про народного депутата фракції "Народний фронт" Тетяну Чорновол.

За даними співрозмовника агентства, інцидент стався під час засідання Апеляційного адміністративного суду Києва з питання обраного запобіжного заходу народному депутату ВР VIII скликання фракції "Народний фронт" Сергію Пашинському.

У ДБР повідомляють, що процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Офіс генерального прокурора. У разі доведення провини підозрюваній загрожує штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт терміном до шести місяців, або обмеження волі терміном до трьох років.

Як повідомлялося, 4 жовтня 2019 року ДБР повідомило Пашинському про підозру в спричиненні поранення людині в Київській області. У повідомленні ДБР зазначено, що 31 грудня 2016 року на території Київської області стався словесний конфлікт між на той час народним депутатом та громадянином, під час якого депутат вистрілив чоловікові в ліву ногу з пістолета марки Glock-19. Внаслідок цього потерпілий отримав вогнепальний осколковий перелом стегнової кістки лівої ноги. Згідно з висновком судової експертизи, заподіяні тілесні ушкодження є тяжкими.

18 жовтня 2019 року Апеляційний адміністративний суд Києва залишив без змін обраний раніше Печерським районним судом Києва запобіжний захід Пашинському у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Після завершення засідання Пашинський заявив, що це рішення є "поразкою судової системи України" і "поверненням у найстрашніші часи режиму Януковича".

18 грудня того самого року Київський апеляційний суд ухвалив рішення звільнити Пашинського з-під варти і помістив його під цілодобовий домашній арешт. 18 лютого 2020 року запобіжний захід було продовжено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА