10:34 25.02.2020

Україна і Туреччина домовилися про розширення регулярного авіасполучення

2 хв читати
Україна і Туреччина домовилися про розширення регулярного авіасполучення

Авіаційна влада України і Туреччини домовилася про суттєве розширення регулярного авіасполучення, йдеться в повідомленні Міністерства інфраструктури України.

"За результатом успішних переговорів на рівні авіаційної влади України та Туреччини було суттєво розширено регулярне авіасполучення з Турецькою Республікою. Тижнева частота для здійснення пасажирських перевезень на більшості маршрутів збільшена майже удвічі. Для сполучення Одеса-Стамбул знято обмеження на кількість рейсів. Вантажні перевезення - також без обмежень", - заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

За його словами, тепер 11 міст України мають можливість прямого авіаційного сполучення з Туреччиною: Київ, Одеса, Херсон, Миколаїв, Харків, Дніпро, Львів, Чернівці, Вінниця, Івано-Франківськ, Запоріжжя.

"Це - поштовх до розвитку регіональних аеропортів. Дякую Державіаслужбі за хорошу роботу. Не зупиняємось на досягнутому. Крокуємо впевнено і на захід до відкритого неба", - заявив міністр.

Глава міністерства також наголосив, що розширення регулярного міжнародного та внутрішнього авіасполучення українських міст є важливою частиною комплексного розвитку авіаційної галузі України.

"Ми лібералізуємо міжнародні авіаперевезення, модернізуємо регіональні аеропорти, створюємо рівні умови для заходження авіакомпаній і розвитку прозорого та конкурентного ринку пасажирських і вантажних перевезень авіатранспортом", - зазначив Криклій.

Як повідомляється на сайті Мінінфраструктури, за результатами переговорів із Туреччиною було встановлено таку частоту для здійснення пасажирських перевезень (сукупна тижнева на кожному маршруті для призначених авіакомпаній кожної сторони): Київ-Стамбул 24 рейси; Одеса-Стамбул без обмежень; Львів-Стамбул 28 рейсів; Херсон-Стамбул 21 рейс; Запоріжжя-Стамбул 21 рейс; Харків-Стамбул 28 рейсів; Вінниця-Стамбул 14 рейсів; Миколаїв-Стамбул 14 рейсів; Івано-Франківськ - Стамбул 14 рейсів; Дніпро, Чернівці, Севастополь - Стамбул по сім рейсів на кожному маршруті, Донецьк, Сімферополь - Стамбул - без обмежень; Київ-Ізмір 21 рейс; Київ-Даламан 10 рейсів; Київ-Анкара, без обмежень.

Як повідомлялося, в листопаді 2019 року Україна та Катар підписали протокол про лібералізацію авіаперевезень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

На фронті за добу було понад 100 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

Війська РФ за добу завдали по Україні п’ять ракетних і 77 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА