19:42 25.02.2020

У поліції Полтавщини спростували свою попередню інформацію про арешт чотирьох учасників масових заворушень у Нових Санжарах

2 хв читати
У поліції Полтавщини спростували свою попередню інформацію про арешт чотирьох учасників масових заворушень у Нових Санжарах

У відділі комунікації поліції Полтавської області спростували оприлюднену ними раніше інформацію про обрання запобіжного заходу учасникам масових заворушень у Нових Санжарах у вигляді арешту.

"Спростування інформації щодо обрання запобіжних заходів учасникам масового заворушення у Нових Санжарах… Перепрошуємо за неточну інформацію, оприлюднену раніше", - йдеться в повідомленні, розміщеному у вівторок ввечері на сайті обласного главку поліції.

Раніше відділ комунікації поліції області повідомив про те, що в Полтавській області суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів чотирьом учасникам заворушень у смт Нові Санжари.

Водночас у повідомленні, що спростовує цю інформацію, йдеться про таке: "Сьогодні, 25 лютого, у рамках кримінальних проваджень, які розслідує Слідче управління поліції Полтавщини, повідомлено про підозру ще п’ятьом особам. Наразі в Октябрському районному суді м. Полтави розглядається клопотання про обрання двом особам міри запобіжного заходу. Також підготовлено клопотання про обрання запобіжного заходу іншим фігурантам кримінального провадження".

Як повідомлялося, з китайського Уханя було евакуйовано 45 українців, серед яких сім'я з 8-річним сином, молода пара, 20-річні студенти, а також 27 іноземців.

20 лютого стало відомо, що евакуйованих із Китаю розмістять у медичному центрі Національної гвардії України "Нові Санжари" в Полтавській області.

Місцеві жителі протестували проти такого рішення. Проїзду автоколони намагалися перешкодити. 24 найбільш агресивних громадян доправили до територіальних відділів Нацполіції. Згодом 23 затриманих відпустили додому.

Ще один затриманий, який напідпитку сів за кермо автомобіля "Нива" і наїхав на стрій нацгвардійців, залишився під вартою. В суботу 22 лютого суд обрав йому запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту до 20 квітня.

Щодо заворушень у Нових Санжарах 20 лютого було відкрито кримінальні провадження за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА