20:56 25.02.2020

Українські туроператори поки що не фіксують зниження туристичних потоків до Західної Європи через поширення коронавірусу

2 хв читати
Українські туроператори поки що не фіксують зниження туристичних потоків до Західної Європи через поширення коронавірусу

Українські туроператори поки що не фіксують зниження туристичного потоку та скасування раніше заброньованих турів до Західної Європи через поширення нового коронавірусу, проте кількість ранніх бронювань може скоротитися, повідомили опитані агентством "Інтерфакс-Україна" експерти.

"Епідемії в Європі поки що немає, ситуація в Італії поки що жодним чином не впливає на туристичні обсяги і потоки. Можливо, якщо в майбутньому ситуація вийде з-під контролю і стане загрозливою, то, безумовно, ми переглянемо програми, пов'язані з поїздками до Європи, і обмежимо їх. Але поки що немає ні відмін, ні страху. Працюємо в штатному режимі", - повідомив генеральний директор туроператора Tez Tour Олександр Новіковський.

Водночас туристи, які раніше забронювали тури до Італії, цікавляться можливістю скасування поїздки, повідомили в турагентстві "Мандруй".

"У зв'язку з новинами про поширення коронавірусу в Італії клієнти, які раніше вже забронювали тури туди, почали цікавитися можливістю скасування, особливо це стосується турів до північної частини Італії. Загалом поки що лише уточнюють можливість, оскільки офіційних заборон на відвідування Італії від відповідних компетентних органів немає, а також поки що не скасовувалися авіаперельоти, як це сталося раніше, наприклад, з Китаєм", - розповіли у компанії.

За словами директора Центру розвитку туризму Володимира Царука, водночас є ймовірність того, що кількість ранніх бронювань може скоротитися.

"Можна припустити, що знизиться попит на раннє бронювання, хоча цього року рівень раннього бронювання вже був значно вищим, ніж минулого і попередніх років. А через те, що незрозуміло, як складатиметься ситуація, люди будуть з обережністю ставитися навіть до тих регіонів традиційного відпочинку, які поки що не постраждали, - Туреччина, Іспанія. Тому, гадаю, буде період затишшя, поки що не зрозуміло, як реагуватимуть європейські країни", - вважає він.

Як повідомлялося, з понеділка, 24 лютого, проводиться обов'язкова температурна перевірка громадян, які прибувають прямими рейсами з Італії до міжнародних аеропортів "Бориспіль" і "Київ".

За даними італійських ЗМІ, влада Італії готова вжити надзвичайних заходів у зв'язку зі спалахом уханьського коронавірусу Covid-19 на півночі країни. В Італії підтверджено понад 280 випадків зараження коронавірусом, семеро пацієнтів померли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА