07:37 26.02.2020

У 2020 році на ремонт вбиралень у київських школах виділили понад 73 млн грн

2 хв читати
У 2020 році на ремонт вбиралень у київських школах виділили понад 73 млн грн

У 2020 році в столичних школах планується ремонт вбиралень, на що виділили понад 73 млн грн, повідомила прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Разом з групою експертів ми розробили рекомендації для осучаснення туалетів у школах. Зокрема, передбачається повна заміна застарілого сантехнічного обладнання, вентиляції, мереж водопостачання, електричних мереж і каналізації. Нова сантехніка повинна бути сучасною і зручною: ми відмовляємось від підлогових (так званих "чаш Генуя") і рекомендуємо звичайні, якісні унітази, умивальники та іншу необхідну сантехніку. Таким вимогам відповідатимуть вбиральні після капітального ремонту. Діти в кожній освітній установі Києва повинні відчувати себе комфортно, як удома", - зазначено в повідомленні КМДА.

Як зазначається, рекомендації передбачають окремі вимоги до ремонтних робіт в залежності від особливостей дітей. Так, туалети для 1-4 класів повинні обладнати дитячими унітазами і окремими перегородками не нижче 1,75 м, а висота раковини не повинна перевищувати 0,5 м. Для учнів 5-12 класів кожен санвузол повинен містити окреме приміщення для умивальників і окреме - для туалетних кабінок. Усі кабінки повинні бути розділені перегородками і обладнані дверцятами. У складі санвузла для дівчат облаштовувати окрему гігієнічну кабіну, обладнану унітазом, умивальником, гігієнічним душем.

"Ми передбачили вимоги для оснащення окремих кабін для дітей з інвалідністю. В універсальній кабіні, крім умивальника і унітазу, буде простір для розміщення колісного крісла, поручні, поворотні або відкриті сидіння, дзеркала на відповідній висоті, гачки для одягу, милиць або іншого приладдя. Така кабіна обов'язково має бути на першому поверсі кожного навчального закладу", - додали у відомстві.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА