16:08 25.02.2020

Рішення Гончарука знизити ставки на іпотеку дасть змогу людям купувати житло на вигідних умовах - експерт

2 хв читати
Рішення Гончарука знизити ставки на іпотеку дасть змогу людям купувати житло на вигідних умовах - експерт

Київ. 25 лютого. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Кабінет Міністрів і прем'єр Олексій Гончарук заклали всі необхідні механізми, щоб зробити кредити на житло доступними та знизити кредитну ставку на іпотеку, зазначає політичний експерт Тарас Семенюк.

"Очевидно, що ключовим завданням є справді зменшення кредитних ставок. Щоб українці могли брати кредити на купівлю житла. Так, як це працює в Європі. Коли ти береш на 20-30 років, теж платиш щомісяця якийсь певний мінімум за свою квартиру. Я бачу всі підстави для того, щоб ці засади десь було закладено в реформах. Нарешті за останні 6 місяців, по-моєму, динаміка реформ збільшилася", - сказав Семенюк в ефірі телеканалу "Прямий" у вівторок.

Він також додав, що низькі відсотки на іпотеку - це європейська практика, яка працює в ЄС вже багато років. "У рамках економічного зростання очевидно, що процентні ставки мають падати і вони вже за останній час почали падати", - наголосив політолог.

Він також нагадав, що крім доступної іпотеки, українцям необхідні й дешеві кредити для старту власної справи, і ця програма в Україні вже працює і стає популярною серед підприємців.

"Ця програма, запущена недавно, коли українці можуть отримувати кредити під 5-7-9% на розвиток власної справи - це і є стимулюванням малого та середнього бізнесу. Коли Італія такий самий шлях проходила, коли маленькі домогосподарства отримали кредити від держави під низькі відсотки і наразі ми бачимо ось ці всі відомі італійські бренди, які саме з цього починали. Я гадаю, що це гарний початок, наскільки я розумію, ця програма дешевих кредитів нині досить популярна серед людей", - сказав Семенюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА