13:45 26.02.2020

Поліція відкрила провадження через поширення листівок з неправдивою інформацією про кандидата в нардепи в окрузі 179

2 хв читати
Поліція відкрила провадження через поширення листівок з неправдивою інформацією про кандидата в нардепи в окрузі 179

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом розповсюдження листівок, що містять неправдиву інформацію про кандидата в народні депутати України у 179-му окрузі (Харківська область) Юлію Світличну.

"Слідчий вніс факт події до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України... Наразі встановлюються джерела походження агітаційних матеріалів та особи, причетні до їх розповсюдження", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

Як повідомлялося, раніше в штабі Світличної заявили, що їхній кандидат не має жодного стосунку до листівок і газет, на яких вона зображена разом з екс-президентом України Петром Порошенком та екс-міністром охорони здоров'я Уляною Супрун.

Спостерігачі громадської організації "ОПОРА" зафіксували, що таку агітпродукцію поширювали через поштові скриньки жителям Краснограда. На листівках, оформлених у стилі "БПП", зображення Світличної та Порошенка супроводжується написом "Підтримай мого кандидата!". На листівках, де Світлична зображена з Супрун, написано "Продовжимо впроваджувати медреформу Супрун". Окрім того, до скриньок кидали буклети із зображенням Світличної та написом "Юлія Світлична. Підтримую Українську православну церкву" і газети із заголовком "Мова, церква, перемога!".

Як повідомлялося, проміжні вибори до Верховної Ради у 179-му окрузі відбудуться 15 березня. Для участі в них зареєструвалися 40 кандидатів, зокрема екс-голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. Вона балотується як самовисуванець.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА