14:44 26.02.2020

Результати досліджень проб на новий коронавірус у евакуйованих з Уханя негативні

2 хв читати
Результати досліджень проб на новий коронавірус у евакуйованих з Уханя негативні

Перші результати досліджень зразків, узятих у людей у Нових Санжарах, негативні, повідомив заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко на прес-брифінгу за підсумками засідання уряду в середу.

"У нас є перші результати досліджень проб зразків, які ми взяли у людей у Нових Санжарах, вони негативні", - сказав він.

Заступник міністра додав, що здійснюється температурний скринінг людей на пунктах перетину кордону з ЄС.

"Ми почали його здійснювати відучора, і сьогодні з 8:00 на всіх пунктах перетину кордону з ЄС працюють епідеміологи, в семи найбільших пунктах стоять "швидкі" для того, щоб ми почали доставляти людей, у яких після температурного скринінгу є підозра на інфікування коронавірусом, до інфекційних лікарень, де проводитимуть додаткові дослідження та ухвалюватимуть рішення", - сказав він.

За його словами, міністерство затвердило новий стандарт надання допомоги у разі коронавірусної інфекції.

"Нині в Мінохорони здоров'я затвердили новий стандарт надання допомоги під час коронавірусної інфекції, впроваджено нові алгоритми температурного скринінгу, які почали діяти на всій території України. Вони відрізняються від тих, які діяли на прямих рейсах із КНР. Ми вже маємо результати температурних скринінгів, було кілька випадків підвищення температури в пункті пропуску "Тиса", а також у Чернівцях. І ці системи спрацювали оперативно. Наприклад, на Закарпатті ізолювали весь автобус. Там було двоє хворих людей, і доки їм не провели додаткових досліджень, їх було ізольовано в інфекційних лікарнях. Їм встановлено діагноз, що не підтверджує коронавірусної інфекції, тому всіх відпустять. Ми збираємо їхні контакти, їх відстежуватимуть на території України за встановленими алгоритмами. В обсервації все спокійно. Ранковий медогляд не зафіксував підвищеної температури", - повідомив Ляшко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ТЧХУ допомагає евакуювати маломобільних громадян із прифронтових районів Харківщини

РФ намагається збалансувати ризик для своїх заводів, на яких працюють цивільні, на користь збереження уваги до лінії фронту - британська розвідка

Саудівська Аравія передала ВПП ООН $10 млн на продовольчу допомогу українцям

На війні загинув мер Лебедина Бакликов

Найближчі дні в Україні будуть дощовими й прохолодними

The Reckoning Project подав позов в Аргентині у зв'язку з катуванням українця росіянами

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА