15:08 26.02.2020

Ситуація з коронавірусом на кордоні перебуває під контролем у цілодобовому режимі

2 хв читати
Ситуація з коронавірусом на кордоні перебуває під контролем у цілодобовому режимі

Державна прикордонна служба України здійснює температурний скринінг громадян, що прямують на в'їзд до України, у відомстві наголошують, що ситуація з коронавірусом на кордоні перебуває під контролем.

"Температурний скринінг на кордоні. Ситуація контрольована. Першим таким пунктом пропуску став "Тиса", що на кордоні з Угорщиною, де протягом доби прикордонники провели перевірку температури тіла понад 2,1 тис. осіб", - повідомляє прес-служба Держприкордонслужби в середу.

Зазначається, що голова відомства особисто взяв під контроль організацію заходів, спрямованих на посилення контролю щодо недопущення поширення коронавірусу в Україні, не лише в цьому пункті пропуску, а й в інших, на кордоні з країнами ЄС.

Крім того, триває мобілізація всіх необхідних ресурсів, зокрема щодо забезпеченості приладами для вимірювання температури і засобами індивідуального захисту.

"Ці заходи Держприкордонслужба здійснює спільно з представниками Міністерства охорони здоров'я України, фіскальною службою та органами місцевого самоврядування", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 25 лютого було ухвалено рішення силами Державної прикордонної служби України та Міністерства охорони здоров'я України проводити температурний скринінг всіх громадян, які прибувають на територію країни, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Температурний скринінг є обов'язковим для всіх громадян, які прибувають в Україну з будь-якої країни світу, і через авіасполучення, і через всі автомобільні й залізничні пункти пропуску на кордоні України. Таких пунктів з країнами ЄС у нас 29, а загалом на кордоні 232. Сьогодні, наприклад, такими групами було на пункті пропуску "Тиса" оглянуто майже 1 тис. осіб", - наводить слова Авакова на засіданні координаційної наради про ситуацію з контролю за коронавірусом прес-служба МВС.

Крім того, глава МВС додав, що планується введення температурного контролю і на КПВВ на лінії розмежування з тимчасово окупованими АР Крим та окремими районами Донецької та Луганської областей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА