18:47 26.02.2020

Підозрювані в убивстві Шеремета відмовилися від проходження низки експертиз

2 хв читати
Підозрювані в убивстві Шеремета відмовилися від проходження низки експертиз

Фігуранти справи про вбивство журналіста Павла Шеремета в Києві відмовилися від участі в низці експертиз, незважаючи на публічні заяви про готовність сприяти встановленню істини, заявляє Міністерство внутрішніх справ України.

"Насамперед ідеться відмову Яни Дугарь від надання показань під час допиту як підозрюваної та проведення низки експертиз: почеркознавчої, судово-психіатричної", - йдеться в прес-релізі МВС.

Також повідомляється, що Андрій Антоненко відмовився від проведення слідчого експерименту та надання показань під час допиту, а Юлія Кузьменко - від проходження судово-медичної та габітоскопічної експертиз.

"Крім того, і Андрій Антоненко, і Юлія Кузьменко відмовилися від одночасного допиту", - уточнюють у МВС.

Слідчі наголошують, що всі троє підозрюваних відмовилися від проходження перевірки на поліграфі, хоча раніше Дугарь брала участь у такому дослідженні, ініційованому стороною захисту, а Кузьменко давала згоду на його проведення.

Наразі у слідстві триває розсекречення матеріалів негласних слідчих дій і проводяться 32 судові експертизи.

Уранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

12 грудня 2019 року поліція провела низку обшуків і повідомила про підозру кільком фігурантам справи. Того самого дня було проведено брифінг за участю керівництва Нацполіції, МВС і президента України Володимира Зеленського, на якому було частково розкриті проміжні результати розслідування і названо імена підозрюваних у вбивстві Шеремета.

Підозру в убивстві Шеремета висунуто трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому судинному кардіохірургу Юлії Кузьменко, а також музиканту й ветерану АТО Андрію Антоненку, всіх їх затримали. Подружжя Владислав та Інна Грищенки, також учасники АТО, були затримані в іншій справі, але є фігурантами справи про вбивство Шеремета.

Заступник глави Національної поліції, начальник кримінальної поліції Євген Коваль заявив, що основним мотивом убивства Шеремета була спроба дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА