20:11 26.02.2020

Денісова просить російську колегу гарантувати безпеку українського політв'язня Якименка

2 хв читати
Денісова просить російську колегу гарантувати безпеку українського політв'язня Якименка

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до омбудсмена Російської Федерації Тетяни Москалькової з проханням вжити заходів щодо гарантування безпеки та надання необхідної медичної допомоги незаконно засудженому громадянинові України Володимиру Якименку.

"Громадянина України, якого незаконно утримують у ФКУ ВК 4 УФСВП Росії в Саратовській області, планують перевести до тюремної лікарні ФКУ ЛПЗ ОТЛ-1 УФСВП Росії в Саратовській області начебто для лікування. Водночас адміністрація виправної колонії погрожує Володимиру, що в цій лікарні його зґвалтують", - повідомила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

Вона зазначила, що переведення в тюремну лікарню і погрози пов'язані з неодноразовими зверненнями Якименка до неї та представників українських дипломатичних установ, після яких проводяться перевірки в колонії.

Також, незважаючи на неодноразові звернення з вимогами провести медичне обстеження і надати необхідне лікування Якименку, Москалькова не реагує вже понад три місяці.

"Через це знову звертаюся до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової негайно вжити заходів, аби не допустити заподіяння шкоди фізичному та психічному здоров'ю Володимира Якименка, а також сприяти в гарантуванні безпеки та наданні належної медичної допомоги незаконно засудженому громадянинові України", - написала Денісова.

Також вона звернулася до міжнародних правозахисних організацій і дипломатичного корпусу з проханням захистити права Якименка, зокрема право на життя й особисту недоторканність, які гарантовані міжнародними конвенціями.

Як повідомлялося, Володимир Якименко до незаконного ув'язнення був таксистом і активістом "Автомайдану".

11 червня 2017 року російські силовики затримали Якименка, коли він перетинав адмінмежу з анексованим Кримом. Українця звинуватили в "транспортуванні наркотиків", які йому нібито підклав пасажир.

У результаті підконтрольний Росії "суд" анексованого Криму засудив українця до 15,5 років колонії. Якименка відправили в місто Пугачов Саратовської області.

Денісова також повідомляла про погіршення стану здоров'я Якименко і про тортури, під якими його примусили підписати відмову від повного медичного обстеження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА