20:42 26.02.2020

Країни Європи посилюють заходи щодо стримування коронавірусу

2 хв читати
Країни Європи посилюють заходи щодо стримування коронавірусу

В європейських країнах зростає кількість випадків зараження новим типом коронавірусу COVID-19, влада активізує заходи з боротьби з поширенням захворювання.

Найбільш складна ситуація склалася в Італії, де сьогодні кількість заражених зросла до 400, 12 осіб померли. Низка країн ввели додаткові медичні перевірки для пасажирів, що прилітають на рейсах з Італії.

Єврокомісія і Європарламент поширили рекомендації для всіх своїх співробітників, які здійснювали поїздку в північні райони Італії, де зафіксовано високий рівень зараження новим коронавірусом, не виходити на роботу і відправитися на карантин на два тижні.

У Франції на тлі загострення ситуації з коронавірусом в Італії закликали всіх, хто повернувся недавно з цієї країни, утриматися від відвідування громадських місць і не відправляти дітей до шкіл. У Великій Британії також звернулися до жителів країни з подібною рекомендацією. У рамках заходів безпеки в Англії закрили одразу шість шкіл через побоювання, що учні могли заразитися коронавірусом під час поїздок в Італію.

У Румунії на карантин відправлені близько десяти людей, котрі нещодавно відвідували італійські регіони, в яких зафіксовано швидке поширення коронавірусу.

Багато країн, зокрема Австрія, Угорщина, Люксембург і Іспанія, застерегли своїх громадян від поїздок в ті області Італії, яких торкнувся коронавірус. Влада Фінляндії і Данії зі свого боку рекомендувала проявляти "надзвичайну обережність" при поїздках.

Болгарський авіаперевізник Bulgaria Air, зі свого боку, скасувала всі перельоти між Софією та Міланом до 27 березня.

У розташованій на кордоні з Італією австрійській федеральній землі Карінтії скасували заплановані лижні гонки, в яких очікувалася участь близько 300 осіб з північної Італії.

Раніше на цьому тижні перші випадки зараження були зафіксовані в Греції, на материковій частині Іспанії, в Хорватії, Австрії та інших країнах Європи.

Крім того, три готелі - в Австрії, Франції і на Канарських островах - виявилися поміщені на карантин після того, як серед їхніх гостей були виявлені випадки зараження.

Новий коронавірус COVID-19, що викликає пневмонію, почав поширюватися з китайського міста Ухань - адміністративного центру китайської провінції Хубей - в грудні 2019 року. З грудня в Китаї зареєстровано понад 78 тис. випадків захворювання COVID-19, кількість жертв перевищила 2,7 тис. осіб.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА